Radović: Igrači su pokazali karakter, protiv Njemačke nismo bili mi

Radio Titograd

25.02.2024, 22:30h

2 min

Boško Radović / -FOTO: KSCG

Crna Gora se iskupila za loše izdanje na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Odličnom igrom “crveni” su ubjedljivo savladali Švedsku (95:70).

– Čestitke mojim igračima, čestitke i Švedskoj na dobroj utakmici. Bili smo bolji u ovoj utakmici. Otvorili smo prvu četvrtinu sa nekim problemima u odbrani, jer je Švedska u tom dijelu meča pogodila čak šest trojki, a u nastavku samo još tri. Poslije smo uspostavili odbranu, uspostavili ono što smo dogovarali u pripremi utakmice i ovim momci su, poslije loše utakmice u Njemačkoj gdje to nismo bili mi, od prvog do posljednjeg pokazali karakter i pokazali kako mi igramo, bilo da pobjeđujemo ili gubimo, snažno sa srcem koliko možemo, posebno kada nam nedostaju tri vrhunska igrača. Zahvalio bih se specijalno publici, trebala nam je puna “Morača”, bila je puna i hvala veliko – rekao je selektor Crne Gore.

Bugarska je savladala Njemačku i zakomplikovala situaciju u grupi.

– Njemačkoj je bila bitna utakmica protiv nas i oni i tu utakmicu nisu igrali u najjačem sastavu, nije bilo dosta igrača iz Evrolige. Bilo je sedam, osam iz Albe i Bajerna, a siguran sam da su debelo pripremali meč protiv nas. Da li je u Bugarskoj došlo do opuštanja ili je domaćin odigrao odlično, ne znam, nisam gledao utakmicu. Taj rezultat je još jedan dokaz da su ovi prozori nepredvidljivi. Nas čeka dvomeč sa Bugarskom koji, najvjerovatnije, može da odluči tim koji će ići na Evropsko prvenstvu. Ti mečevi su tek u novembru, praktično na polovini nove sezone. Ono što je naš fokus u narednom periodu baviti, iako je i to za tri, četiri mjeseca, kvalifikacije za Olimpijske igre. Kontakti, razgovori sa igračima, vođenje računa o njima…

Ova ubjedljiva pobjeda mogla bi mnogo da znači Crnoj Gori kada je konačan plasman u pitanju.

– Prije meča, a i tokom meča smo par puta rekli da igramo do kraja 40 minuta, bez obzira da li vodili ili gubili. Ovako kada smo vodili, gledali smo da povećamo tu razliku, jer su sada sve četiri selekcije na 1-1 i na kraju može da odlučuje međusobni skor dvije ekipe. Naglasili smo igračima da se igra 40 minuta, kao i svaka, posebno ova utakmica i da nema opuštanja. Na 20 razlike možda bi sačuvao neke momke, koji su proveli dosta minuta na terenu, a ovako smo igrali da razlika bude što veća – istakao je Radović.

Izvor:Dan

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

15.04.2024. u 07:31h

Titogradske vijesti, top2

15.04.2024. u 06:39h

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

05:37h

Titogradske vijesti, top1

15.04.2024. u 05:20h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 21:08h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 20:55h

Skip to content