Nikola Krstović: Dunajska Streda me je vratila u život, dala mi šansu

Radio Titograd

16.01.2023, 08:51h

2 min

Foto: DAC Dunajska Streda

Godina koju smo prije nekoliko dana ispratili u istoriju bila je uspješna za Nikolu Krstovića. Reprezentativac Crne Gore je fudbalski eksplodirao i igra možda najbolje otkako se nalazi u seniorskom fudbalu. Dvadesetdvogodišnji napadač je najbolji igrač i strijelac Dunajske Strede, a i u nacionalnoj selekciji je stekao status standardnog A reprezentativca.

U razgovoru za portal „Sportski.me“, nekadašnji kapiten Zete je godinu iza nas ocijenio na sledeći način:

-Od Zete mi se nije desilo da imam ovakvu uspješnu sezonu. Što se tiče mene samog bilo je uspjeha, ali svakako na klupskom i reprezentativnom planu moglo i bolje – kaže Nikola Krstović.

Nakon odlaska iz Zete, Nikola se obreo u Crvenoj zvezdi. Međutim, nije puno igrao, bilo je i pozajmica u Grafičar. Ali, odlazak u Slovačku i potpisavanje ugovora sa Dunajskom Stredom svakako je pun pogodak za.

-Iskreno, Dunajska Streda me je vratila u život dala mi šansu. Ja sam je iskoristio na pravi način i postao miljenik navijača. Na svaku utakmicu dolaze u najvećem broju u Slovačkoj ligi, kako bi nas bodrili i bili uz nas. Jednostavno, prelazak u Dunajsku Stredu za mene je jedan veliki korak u karijeri.

Foto: DAC Dunajska Streda

Dobre igre u Slovačkoj svakako su podigle cijenu crnogorskom igraču, za kojeg se sada interesuju mnogo veći klubovi. Ali, kako stvari stoje u ovom trenutku, Krstović će i u narednoj sezoni predvoditi Dunajsku stredu.

-Od kada počne prelazni rok, pa do njegovog kraja, nikad se ne zna da li možete promijeniti sredinu. Ponuda ima, ali želimo svi zajedno da pogodimo sredinu koja bi mi odgovara za još bolje razvijanje. Ako to ne bude, vrlo rado ću ostati do ljeta i boriti se za titulu.

U dresu A reprezentacije, Krstović je do sada odigrao pet utakmica, ali ono što fali je gol.

-U svaki meč ulazim sa 100 odsto, dajem sve od sebe. Tako je i kada igram za reprezentaciju, a gol će doći, možda kad bude najpotrebnije za ekipu. Ne opterećujem se oko toga, biće pogodaka – rekao je Nikola Krstović, rekorder po broju nastupa za mladu reprezentaciju Crne Gore.

Nikola Krstović, Foto: FSCG

Rođeni strijelac

Nikola Krstović je u debitanskoj sezoni u dresu Dunajske Strede na 26 utakmica postigao devet golova, a u ovoj sezoni je upisao 16 nastupa i postigao 11 golova. Nema sumnje da je lider svoje ekipe, koja će se na proljeće sa Slovanom boriti za titulu.

 

Izvor:Sportski.me

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

19.05.2024. u 07:54h

Titogradske vijesti, top2

19.05.2024. u 07:19h

Titogradske vijesti, top2,

06:04h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

19.05.2024. u 05:51h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

19.05.2024. u 05:48h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

19.05.2024. u 05:45h

Skip to content