Hrvatski vaterpolista koji je igrao i u Crnoj Gori, ostao bez kose i brade zbog specifične bolesti

Radio Titograd

15.03.2023, 15:15h

2 min

Ivan Buljubašić / – FOTO: FACEBOOK

Nekadašnji vaterpolo reprezentativac Hrvatske i kapiten te selekcije Ivan Buljubašić objavio je da boluje od specifične bolesti nazvane alopecija

Zbog te bolesti on je izgubio kosu i bradu, a u narednom periodu ostaće i bez svih ostalih dlaka, kako na licu tako i po tijelu.

Buljubašić, koji je nekada nastupao i za Mladost iz Bijele (Herceg Novi), kaže da ga mnogi ljudi neće prepoznati zbog svog sadašnjeg izgleda.

– Evo da i to obavimo jer sad već čujem svakakve priče. Od toga da sam teško bolestan, da umirem, pa do toga da sam skroz poludio i zbog toga obrijao bradu i kosu. Ništa od navedenog nije istina. Nikad u životu nisam bio srećniji, ispunjeniji i zadovoljniji nego što sam sada. Fizički se osjećam odlično, a u porodici i braku samo cvjeta cvijeće. Ipak, da sve ne bi bilo baš tako ružičasto neko od gore je upleo svoje prstiće i dobio sam alopeciju. Za one koji ne znaju, to je autoimuna bolest koja napada folikul dlake. Ja sam ovaj put ‘dobio‘ na lotu i izvukao najgori mogući oblik alopecije tzv. Alopeciju Universalis. Kod mene se otpadanje dlake nije zaustavilo samo na bradi ili kosi već se nastavilo širiti po cijelom tijelu. Uskoro ću najvjerovatnije ostati i bez obrva i trepavica. Ovim putem vas upozoravam da se ne preplašite kad me vidite. Uzroci alopecije mogu biti razni, nedovoljno je istražena, a lijek još nije pronađen i tu još uvijek ima puno prebacivanja iz šupljeg u prazno. Alopecija nije zarazna! Možete i dalje da se družite sa mnom. Dakle, osim što izgledam bolesno, uvjeravam vas da je sve odlično i da sam i dalje onaj ‘normalni‘ Buljo. Nemam nikakvih problema sa svojim trenutnim stanjem, šale su uvijek dobro došle i obećavam da (supruga) Marina neće nikoga šamarati kao Vil Smit Krisa Roka kad mu je ovaj spomenuo ženinu alopeciju na prošlogodišnjoj dodjeli Oskara. Iskreno, najviše sam se brinuo kako će (ćerka) Noa reagovati na cijelu ovu naglu promjenu, al ona nam je svima još jednom dokazala da je malo čudo od djeteta i kao što se na crtežu može vidjeti tata je i dalje tata, bez obzira na izgled. Toliko od mene. Budite mi pozdravljeni i samo pozitivno i veselo – napisao je Ivan Buljubašić.

Izvor:Dan

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top2

18.04.2024. u 19:09h

Skip to content