Dragan Vukčević: Neke stvari su pogrešno interpretirane

Radio Titograd

12.02.2023, 07:53h

< 1 min

Foto: RSCG

Pojedini mediji objavili su da je sportski direktor KSCG, Dragan Vukčević, zabranio najboljim crnogorskim košarkašicama da pobjedu nad Austrijom, koja im je donijela vizu za šampionat Evrope u Sloveniji i Izraelu, slave sa podignuta dva prsta.

Nekadašnji košarkaš Budućnosti, nakon medijskih natpisa, oglasio se saopštenjem, koje prenosimo u cjelosti.

„Kao košarkaš Budućnosti, brenda crnogorskog sporta još od kraja devedesetih, uvijek sam svojim ponašanjem želio da budem primjer na terenu i van njega. Dao sam u svakom momentu sve da promovišem Crnu Goru na pravi način. Sa istom željom pristupio sam i poslu direktora reprezentacije”.

„Da pomognem da budemo pravi reprezenti Crne Gore. Nikada mi nije bila želja da, na bilo koji način, ograničavam košarkaše ili košarkašice kako će emocije ispoljavati, naročito nakon velikih i važnih pobjeda. Kao što sam i sam uvijek radio na terenu, igrao sa mnogo emocije, radovao se i proslavljao. Žao mi je što se u momentu kada bi trebalo da slavimo ogroman podvig djevojaka, što sam im više puta ponovio nakon meča sa Austrijom, pogrešno interpretiraju i prenose neke stvari”.

„Mi smo potpuno fokusirani na sport, nema nikave potrebe da se bavimo politikom, spekulacijama, kreiramo skandale gdje ih nema čime skrećemo pažnju sa glavne teme, a to su košarkašice. Vjerujem da smo svi na istom zadatku da nastavimo da radimo čudesne stvari sa našom košarkom i činimo da se o Crnoj Gori piše i priča kroz nevjerovatne uspjehe košarkašica i košarkaša”, poručio je Vukčević.

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

13.06.2024. u 19:05h

Extra +, Titogradske vijesti, top2

13.06.2024. u 16:17h

Skip to content