Đokoviću ukinuta zabrana izdavanja vize, igrat će na Australian Openu

Radio Titograd

15.11.2022, 08:20h

< 1 min

Savezna vlada Australije poništila je odluku o zabrani izdavanja vize Novaku Đokoviću što znači da će srbijanski teniser igrati na prvom Grand Slam turniru sezone.

Na početku ove godine Đoković je preživljavao najteže trenutke karijere. Otputovao je u Australiju gdje je trebao zaigrati na Australian Openu, ali mu je u međuvremenu poništena viza za ulazak u zemlju jer nije vakcinisan.

Nakon nekoliko dana drame, uslijedila je njegova deportacija iz Australije i zabranjen mu je ulazak u ovu zemlju na tri godine. Međutim, jutros su za srbijanskog tenisera stigle sjajne vijesti iz ove zemlje.

Australski mediji jutros prenose da je savezna vlada odlučila poništiti trogodišnju zabranu Đokoviću ulaska u državu. Ključnu ulogu odigrao je ministar za imigracije Andrew Giles.Prije nego što je došlo do ove odluke, direktor Australian Opena Craig Tiley rekao je da se nada da će Đoković igrati na Australian Openu u januaru, ali da se čeka odluka vlade.

“To je u potpunosti na australskoj vladi. Znam da se Đoković želi vratiti i takmičiti na Australian Openu. On voli ovu zemlju. Tu je postigao najveći uspjeh”, rekao je Tiley.Đoković je trenutno na završnom Mastersu u Torinu gdje je sinoć odlično započeo nastup savladavši Stefanosa Tsitsipasa.

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2

28.11.2022. u 22:43h

Titogradske vijesti, top2

28.11.2022. u 20:41h

Skip to content