Crnogorski Dijamantidis

Radio Titograd

24.06.2022, 09:32h

3 min

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Mornar odavno nije imao košarkaša za visoke domete, poteklog i vlastitog omladinskog pogona – Balša Živanović je prekinuo taj post.

21-godišnjak koji je prve korake naučio u Mornarovoj školi – Mediteranu, u sezoni za nama, je iskoristio prostor, minutažu, povjerenje trenera Mihaila Pavićevića, partijama, odnosom pokazao da je budućnost Mornara i crnogorske košarke.

Ipak, utisak je malo pokvarila povreda stopala u finalnoj seriji plej ofa protiv Budućnosti. Plejmejker je trenutno u fazi oporavka, i vjeruje da će se brzo vratiti na parket dvorane “Topolica”.

“Ljeto trenutno protiče u fazi oporavka. Zbog povrede stopala sam spriječen da se priključim pripremama, ali se nadam da ću se oporaviti u što skorijem roku, zadužiti opremu i vratiti se košarci”, kazao je Živanović na početku razgovora za Sportski.me.

Balša je spletom okolnosti izbio u prvi plan, organizatora igre barskog košarkaškog kolektiva. Ispit je položio, a za sjajan progres nagrađen je i pozivom na širi spisak A tima za mečeve protiv Mađarske u kvalifikacijama za Mundobasket 2023.

“Sezona puna afirmacije za mene. Pored partija u Mornaru stigao je i poziv selektora za A tim, i to me je baš obradovalo. Mornar pruža puno mogućnosti za napredak. Skrenuo sam pažnju na sebe – nažalost povredama Nemanje Gordića i Treja Luisa dobio sam priliku, koju sam donekle iskoristio. Trema, pritisak su bili prisutni, ali sam se potrudio da se pokažem najbolje što mogu i opravdam povjerenje trenera Mihaila Pavićevića”, rekao je Živanović.

Foto: KSCG

Očekuješ li da budeš barem na nivou ili da dobiješ još više prostora za igru u novoj sezoni ?

“Potrudiću se da odnosom na treningu i terenu, još više pomognem Mornaru, u ostvarenju takmičarskog cilja. Potajno priželjkujem mnogo više prostora za igru, kako bi se nametnuo svojim partijama, i opravadao povjerenje trenera”.

Mornar, barem po najavama pravi jači tim u odnosu na prošlu sezonu. Stigao je Džejkob Pulen koji će ti biti od velike pomoći, kao i bek Petar Vujačić ?

“Namjera trenera Pavićevića je da budemo jači i bolji u odnosu na prošlu sezonu. Radujem se novim izazovima, pripremama i sezoni – uvijek više volim da se nadmećem sa jačim i iskusnijim od sebe, jer smatram da na taj način, mogu samo da napredujem”.

Foto: KK Mornar Barsko zlato

Od koga si najviše naučio i ko ti je velika podrška u svemu?

“Trudim se da učim od svih starijih igrača, naravno i trenera. Smatram da mi još fali iskustva kroz mnogo veći broj utakmica. Ali, i to će vremenom sve doći na svoje mjesto”.

Koliko je bitan taj individualne rad na sebi? Da li imaš vremena za to, da popravljaš greške koje primjetiš. Šta bi korigovao ?

“Talenat je samo 10 posto, a ostalih 90 posto čine volja, rad i upornost. Naravno kroz timski i individualni rad svjestan sam da ću biti, dobar , koliko uložim u sebe”.

Gdje vidiš sebe za dvije, tri sezone?

“Iskreno, ne razmišljam toliko daleko, koncetrišem se na sezonu koja je ispred mene i smatram da će moj odnos, rad i želja postaviti stvari na pravo mjesto”.

Šta je neki cilj ?

“Vjerovatno kao svaki sportista želim da budem broj jedan, sa svojim timom, a i kao pojedinac”.

Foto: KK Mornar Barsko zlato/Mediapro

Pored košarke, imaš li vremena da pratiš neki drugi sport ?

“Volim i pratim sve sportove, naravno koliko mi to obaveze dozvoljavaju. Košarka je moja velika ljubav iz tog razloga sam košarci posvetio život”.

 

Izvor:Sportski.me

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

06.07.2022. u 22:00h

Titogradske vijesti, top1

06.07.2022. u 21:51h

Skip to content