NASILJE POD KLJUČ: NESMOTREN LAJK PUT DO PAKLA

Radio Titograd

29.02.2024, 19:46h

2 min

Koliko nasilje i uvrede na društvenim mrežama donijeti  besanih noći, nevoljnih odlazaka u policiju  i kontaktiranje službi koji bi eventulano zaustavili pakao koji zna da napravi  jedan “pogrešan” lajk na FB.

To najbolje zna sticajem okolnosti moja prijateljica i  sagovornica. Vidjevši  njenu  objavu na profilu  kontaktirao sam je da vidim da li je moguće da se sve to dešava da to nije dio nekog novog romana ( pošto je i sama spisateljica).

Njena sitacija je ukratko opisana u objavi:

“Izvjesna djevojka (ime poznato autoru teksta) iz Novog Sada (gdje me samo nalaze) me je 9 mjeseci progonila s nepoznatih profila sa najogavnijim opaskama, optužbama, prijetnjama. Kada sam je prijavila policiji redovno bi se šokirali rječnikom koji je koristila, prostaklucima, samo zato jer je opsjednuta izvjesnim piscem ( ime poznato autoru teksta )  isto iz NS, oboje nikad srela u životu nijesam) jer sam mu navodno lajkovala pjesme – nikad fotografije (valjda sam stavila srce na pjesmu, koju je posvetio njoj). Pošto sam sama morala da ispitam slučaj i saznam u čemu je stvar (on mi je rekao da je opsjednuta njime i da svim njegovim prijateljima isto radi), savjetovala sam policiju da je ostavimo na miru, jer mi je bilo žao. Inače, sve vrijeme bila je u mojim prijateljima, peckajući s vremena na vrijeme, a da ja nijesam znala da je to ona. Međutim, vidim da ne odustaje. Na You tube  kanalu gdje se god pojavljujem piše svašta i dalje, šalje poruke. Saznala je preko FB sve moje podatke (adresu, porodicu, posao, znači sve). Nevjerovatno da normalan čovjek, koji živi miran život van svakakvih skandala i gluposti, nema nikakvu odbranu i neku ustanovu koja će ga zaštititi. Ukoliko ne prestane, zanima me da li mogu da je tužim, kako bi ona i svi drugi shvatili da FB, ni bilo čiji život ne mogu tek tako da se ugrožavaju i narušava se privatnost i mir.”

Nakon objave kontaktirao sam je i pitao šta se dešava i da li je osoba zaista “prava” ili  neugodnosti stižu sa lažnog profila . Odgovorila je da je osoba zaista korisnik tog profila i da je u policiji zamolila da je samo upozore da to više ne radi. U policiji su  joj rekli da oni mogu da reaguju  tek ako su prijetnje smrću da za uvrede i tome slično nemaju nadležnost da reaguju. Uputio sam je na  link obzirom da se radi o neprijantostima koje dolaze sa adrese i profila sa teritorije Srbije

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

15.04.2024. u 07:31h

Titogradske vijesti, top2,

06:39h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

15.04.2024. u 05:30h

Titogradske vijesti, top1

15.04.2024. u 05:20h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 21:08h

05.04.2024. u 18:15h

05.04.2024. u 18:15h

Skip to content