Tvrdi da ga nije zabranio : Direktor Park-šume Marjan: Ako je volja javnosti da se koncert Željka Samardžića održi, bit će tako

Radio Titograd

18.03.2023, 17:06h

< 1 min

Direktor Park-šume Marjan Marko Pejnović tvrdi da nije zabranio održavanje koncerta Željka Samardžića u Splitu te dodao da će tu odluku proslijediti Vijeću za kulturu Grada Splita.

Na pitanje novinara je li najprije zabranio koncert zato što je problem u vrsti muzike koju Samardžić pjeva, odgovorio je:”Nipošto. Pitao sam je li Samardžić već nastupao na Sustipanu, rekli su mi da nije. Zato nisam dao saglasnost. No, držim da nije moje da donosim odluku o tome. Već u ponedjeljak obratit ću se Vijeću za kulturu Grada Splita pa neka oni odluče o tom koncertu. Nema ništa sporno, ako je volja javnosti da se koncert održi, onda će biti tako”, rekao je.

Podsjećamo, on je ranije za Slobodnu Dalmaciju rekao da je tačna informacija da je on donio odluku i da ima to pravo.

“Muzika Željka Samardžića nije primjerena Sustipanu”, dodao je. Novinari Slobodne Dalmacije objavili su detalje njihove komunikacije s njim.

“Zašto je direktor Park-šume Marjan Marko Pejnović u istom danu radikalno promijenio mišljenje zna samo on. Je li prije donošenja sporne odluke uopće bio upućen u lik i djelo Željka Samardžića, je li najkompetentnija osoba za donošenje takovih odluka, je li se nekim konsultovano prije nego je odrješito rekao ‘ne’, i, u konačnici, mijenja li mišljenje iz neznanja ili u strahu za vlastitu stolicu, možemo samo nagađati”, naveli su.

Izvor:Klix.ba

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

28.03.2023. u 15:49h

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

15:25h

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 13:51h

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 12:42h

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 12:35h

Skip to content