Sjutra veče Highway i Mikrokozma u Podgorici, Random i Necke u Budvi

Radio Titograd

01.06.2023, 16:48h

3 min

Mjesec rokenrola se bliži kraju, a posljednjeg vikenda pred veliko finale dva programa u dva crnogorska grada zaključuju predfestivalski dio Festivala kulture Zabjelo. U petak 2. juna  će na uglu Bokeške i Njegoševe nastupiti bendovi Highway i Mikrokozma, a iste večeri na pozornicu Grada teatra u Budvi nastupaju reprezent podgoričkog andergraunda Random i Necke iz kolektiva Radio Katakomba Budva Hud Mjuzik.

 

Petak veče u glavnom gradu počinje već od 18 časova, kada će na uglu Bokeške i Njegoševe biti organizovan sajam gramofonskih ploča i nosača zvuka u saradnji sa udruženjima NVO Montenegro Records i Vinyl svijet muzike, dok će za muziku i dobru atmosferu biti zadužen FM Mirda. U 21.30 sati na binu se penje Highway, a nakon njihove svirke nastupa Mikrokozma.

 

U Budvi na pozornici Grada teatra hip-hop veče u 21 čas otvara Necke iz kolektiva Radio Katakomba Budva Hud Mjuzik, a nakon njega nastupa reprezent podgoričkog andergraunda Random.

Na oba programa će biti moguće kupiti dvodnevnu ulaznicu za Festival kulture Zabjelo po promotivnoj cijeni od 15€.

 

Dupli program u dva crnogorska grada dio je Mjeseca rokenrola tokom kojeg više od dvadeset regionalnih i lokalnih izvođača alternativne muzike već uveliko vraća rokenrol na veliku scenu u Crnoj Gori, na nekoliko lokacija širom zemlje. Mjesec rokenrola počeo je početkom maja, a publika je već imala priliku da čuje nekoliko autorskih crnogorskih sastava kao i regionalnih izvođača, koji nikada do sada nisu nastupali u Crnoj Gori, a serijal svirki otvorili su podgorički bendovi Yonic i Bubnjivi i Psi u Itaka Library baru. U okviru Mjeseca rokenrola održano je i treće izdanje Rockstrikcije na kojem je, po prvi put u Crnoj Gori, nastupio hrvatski duo Šiza uz crnogorske autorske bendove Punkreas iz Nikšića i Alternaiva iz Bijelog Polja. Makedonska atrakcija bend Funk Shui je takođe imala svoj premijerni crnogorski nastup prošlog vikenda u Podgorici, uz lokalnu podršku sve popularnijih crnogorskih sastava Jack Lupino i Izi bejb. Mjesec rokenrola stigao je i do prijestonice Cetinje, pa su na Dvorskom trgu nastupili podgorički bendovi Roba bez Greške i Mrka Kapa Zla Prilika.

 

Na samom finalu Mjeseca rokenrola na dvodnevnom izdanju Festivala kulture Zabjelo 9. juna nastupiće: kultna rok i pank grupa Zabranjeno pušenje, heroji regionalne alter rok scene Kanda, Kodža i Nebojša, mostarski sastav Zoster, fantastična IDA PRESTER & Lollobrigida i predstavnici lokalnih snaga Neonoen. Druge festivalske večeri na stadionu „Nikola Šćepović“ nastupiće vodeće alter pop ime regiona Letu Štuke, beogradski repkor-krosover sastav Sunshine, splitski rep-rok bend TBF i podgorički sastavi Vrpca, PARTY MËJKERSI i Šarđun.

 

Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima širom zemlje i na stranici festivala festivalkulturezabjelo.me . U toku je akcija „Kupi četiri, častimo te petu“ tokom koje uz četiri kupljene festivalske ulaznice, fanovi petu dobijaju na poklon. Akcija traje do ponedjeljka 5. juna ili do isteka zaliha. U prodaji su i festivalske ulaznice po cijeni od 20€ i jednodnevne po cijeni od 12€. Na dane festivala će na ulazu biti dostupne samo jednodnevne ulaznice po cijeni od 15€.

 

Ove godine organizatori festivala će dio prihoda od ulaznica donirati Fondaciji „Ognjen Rakočević“ koja se bavi unapređenjem uslova za život i rad osoba sa autizmom, kao i domaćinima festivala Fudbalskom klubu Zabjelo. Događaj podržavaju Tuborg, FK Zabjelo, Monteput, Sekretarijat za kulturu i sport, Ministarstvo kulture i medija, Glavni grad Podgorica, Goodfellas, Jameson, PAM, Hotel CUE i Aqua Bianca.

Podijeli na:

Video hit dana,

18:20h

Titogradske vijesti, top1

21.09.2023. u 15:52h

Titogradske vijesti, top1

21.09.2023. u 15:44h

Titogradske vijesti, top1

21.09.2023. u 15:19h

Titogradske vijesti, top2

21.09.2023. u 13:54h

Titogradske vijesti, top2

21.09.2023. u 13:50h

Titogradske vijesti, top2

21.09.2023. u 13:35h

Skip to content