Dragan Kovačević napustio Istražni zatvor

Radio Titograd

13.04.2024, 19:25h

< 1 min

Bivši direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević napustio je juče u 15 sati Istražni zatvor u Spužu gdje je proveo 19 mjeseci zbog optužbi za nezakonito prisvajanje državnog zemljišta u zoni morskog dobra, potvrđeno je Pobjedi iz Višeg suda.

Kovačeviću je pritvor ukinut pošto je sud prihvatio treće ponuđeno jemstvo od 591.615 eura koje je porodica ovog optuženog ponudila kako bi se branio sa slobode.

Rješenjem Višeg suda određeno je da će se jemstvo ukinuti i Kovačević ponovo staviti u pritvor, ako na uredan poziv ne dođe, a izostanak ne opravda, ili ako se protiv njega, nakon što je ostavljen na slobodi, pojavi neki drugi zakonski osnov za pritvor, a ukoliko optuženi pobjegne, rješenjem će se odrediti da se vrijednost data kao jemstvo unese u poseban razdjel budžeta za rad sudova.

Kovačević je 30. decembra 2022. godine pred sudom negirao da je formirao kriminalnu organizaciju preko čijih pripadnika je zloupotrebljavao položaj u državnim organima i prisvajao vrijedne parcele ,,na pjeni od mora“. On je ustvrdio da je, suprotno optužbama Specijalnog tužilaštva, cijeli radni vijek radio na tome da zaštiti državnu imovinu i odbacio je sve tačke optužnice.

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

23:35h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

27.05.2024. u 23:27h

Skip to content