Bjeloruskinju ljubav dovela u Podgoricu, a muzika na veliku scenu: Oduševljena sam prelijepom Crnom Gorom

Radio Titograd

15.02.2023, 08:02h

3 min

Foto: Instagram

Crnogorska muzička scena u ovoj sezoni regionalnog hit takmičenja Zvezde Granda ima nekoliko aduta koji se mogu nadati odličnom plasmanu, ali je dobila i neočekivano, a vrlo zanimljivo internacionalno pojačanje.

Kseniya Tanu iz Bjelorusije iznenadila je gledaoce takmičenja, ali i članove stručnog žirija, kada je tokom prvog nastupa objasnila da je na snimanje u Beograd došla iz Crne Gore, odakle je njen suprug, zbog čega je i odlučila da na neko vrijeme napusti domovinu i preseli se u Podgoricu.

Tanu, koja je rođena u Gomelju i po obrazovanju je producent, odlučila je da ljubav prema pjevanju testira na sceni Zvezda Granda i upusti se u veliki izazov – prije svega zbog činjenice da je njeno poznavanje jezika koji su dominantni na prostoru bivše Jugoslavije veoma skromno, što joj i te kako otežava pripremu za nastupe i predstavljanje pred žirijem i televizijskim auditorijumom.

Ipak, sve te poteškoće prevazišla je sa očaravajućim osmijehom, plasirala se u treći krug takmičenja i apsolutno oborila sa nogu i žiri i gledaoce kraj malih ekrana zahvaljujući fenomenalnim intepretacijama inače zahtjevnih pjesama “Molitva” (Marija Šerifović) i “Ne tiče me se” (Magazin) u prvom krugu, te “Ginem” (Magazin) i “Tango” (Negativ) u drugom.

Put od Bjelorusije do Crne Gore i na kraju – Zvezda Granda, kako Tanu objašnjava u razgovoru za CdM, podrazumijevao je i Instagram kao jedan od ključnih faktora.

“Vidjela sam na Instagramu poziv za takmičenje posljednjeg dana i poslala prijavu u posljednjem trenutku, u ponoć, iz zabave. Nisam se nadala uopšte da ću dobiti poziv. A što se tiče hrabrosti, u tom trenutku nisam mislila o tome”, prisjeća se Tanu.

Njen mentor u takmičenju je Marija Šerifović, sigurno najkvalitetnija pjevačica u redovima stručnog žirija.

Zanimljivo je da je Marija jedina pjevačica sa ovih prostora čiji je rad Tanu pratila u domovini, zbog čega je i odlučila da otpjeva njenu “Molitvu”.

Објава коју дели Kseniya Tanu (@kseniya_tanu)

 

Tanu čak nije ni pratila Zvezde Granda prije dolaska u Podgoricu.

Marija je prihvatila da sarađuje sa Tanu uprkos jezičkoj barijeri, a plodovi sjajnog rada bili su evidentni već u drugom krugu, kad je Kseniya “razvalila”, naročito u pjesmi “Tango” za koju je dobila posebne pohvale od pjevačice Ivane Peters koja je, podsjetimo, otpjevala original.

Zbog ovakvog epiloga Tanu je ponosna, a trudi se da upija sve Marijine savjete.

“Mislim da je Marija pravi mentor za mene i mogu da naučim puno od nje. Što se tiče konstruktivnih komentara i pohvala žirija, to uopšte nisam očekivala i vrlo sam prijatno iznenađena”, srećna je pjevačica.

Објава коју дели Kseniya Tanu (@kseniya_tanu)

 

Ostali učesnici imaju mnogo lakši zadatak od Tanu, pošto ne moraju da posvete poseban dio pripreme učenju teksta.

Zbog toga su i svi članovi žirija posebno pohvalili Tanu, čak se u većem dijelu njenih nastupa uopšte nije mogla ni naslutiti jezička barijera. To je zbog toga što, kako nam priča Tanu, već uveliko radi na savladavanju srpskog jezika.

“Idem na časove srpskog jezika i vježbam sa suprugom i sinom svaki dan. Obećala sam Mariji da ću biti sve bolja i bolja. Priprema za nastup podrazumijeva vježbanje skoro svaki dan. Jer moram da se potrudim da savladam i pjesmu i riječi”, priznaje Tanu da ima pune ruke posla.

Објава коју дели Kseniya Tanu (@kseniya_tanu)

 

I ranijih sezona se dešavalo da ljubav prema muzici neke strance dovede do bine Zvezda Granda, ali čini se da odavno veći vokalni potencijal od Tanu nije ukrasio ovo takmičenje.

Pred njom i kolegama je naporan takmičarski period, a Kseniya će mu pristupiti relaksirano, ali uz maksimalnu dozu spremnosti.

“Daću sve od sebe da prođem dalje. Neka žiri i publika odluče”, pošteno će Tanu.

Објава коју дели Kseniya Tanu (@kseniya_tanu)

 

Na njenom Instagram profilu, koji je poslije pojavljivanja u takmičenju u neku ruku dominantno i posvećen muzičkim aktivnostima, često se može naići na sadržaj iz Crne Gore.

Sudeći po fotografijama i snimcima koje objavljuje, može se naslutiti da uživa u našoj državi.

Sa suprugom je, kaže, odlučila da će živjeti u Podgorici.

“Nedavno smo se preselili u Podgoricu i oduševljena sam vremenom i ljudima, kao i prelijepom zemljom”, ističe Tanu.

Објава коју дели Kseniya Tanu (@kseniya_tanu)

 

Već je provela dovoljno vremena da se zaljubi u neke posebne lokacije, a ostavlja otvorenom mogućnost da se u Crnoj Gori zadrži i duže. Na pitanje šta joj se posebno dopada, odgovara kao iz topa.

“Vjerovatno kao i većini ljudi – Kotor, Tivat, i baš volim Dobre Vode. Sigurno ću bar još neko vrijeme biti u Crnoj Gori”, odgovara Tanu.

Ko zna, možda baš u Crnoj Gori njena karijera dobije i profesionalne obrise.

“I na tom polju ću dati sve od sebe da i to uspijem”, zaključuje Kseniya Tanu.

Danilo Brajković

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 17:21h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 13:07h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 12:52h

Skip to content