Mandić sa Popom uz tri zastave tvrdi: Neosnovana kampanja se vodi protiv mene

Radio Titograd

18.01.2024, 16:37h

2 min

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić održao je danas radni sastanak sa Oanom Kristinom Popom, ambasadorkom Evropske unije u Crnoj Gori.

Mandić je Popi, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, prije svega poželio dobrodošlicu u Skupštinu Crne Gore, izrazivši zahvalnost što učestvuje u radu odbora u našem parlamentu.

“Predsjednik Skupštine je ukazao ambasadorki Popi da je kampanja koju opozicija neosnovano protiv njega vodi prethodnih dana dokaz našeg dinamičnog političkog života, ali istovremeno i potreba nekih političara za unutarstranačkim pozicioniranjem, dok sami rezultati parlamenta najbolje svjedoče o učincima ove najvažnije institucije u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Mandić je rekao da je Skupština Crne Gore uradila mnogo više po pitanju reformi u društvu i samim tim evropskih integracija za prethodnih par mjeseci otkako je izabran novi saziv, nego što su to učinili oni koji su vršili vlast prije promjena 2020. godine.

Mandić je skrenuo pažnju i na činjenicu da bi izbor VDT-a bio važan kako za Crnu Goru, tako i za pristupni proces naše zemlje u EU.

Mandić je zaključio time što je istakao da će nastaviti da predano radi na izgradnji dijaloga između svih političkih subjekata, saopšteno je iz parlamenta.

Ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa se prije svega Mandiću zahvalila na prijemu i istakla da je njena uloga u radu skupštinskih odbora da skrene pažnju na novi zamah koji postoji kada su u pitanju evropske integracije Crne Gore.

“Popa je pozdravila napredak koji je evidentan u proteklih par mjeseci, posebno kada su u pitanju imenovanja u pravosuđu, organizaciji popisa i izgradnji konsenzusa. Dodala je da je primjetna mnogo pozitivnija atmosfera kada je u pitanju politički dijalog.

Ambasadorka Popa je izrazila očekivanje da će predsjednik Skupštine i svi politički akteri pokazati konstuktivan pristup u cilju što skorijeg izbora vrhovnog državnog tužioca”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 09:07h

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 07:49h

Titogradske vijesti, top2

22.02.2024. u 07:46h

Skip to content