CEDIS: Reagovanje povodom izjave poslanika Demokratske partije socijalista, Nikole Rakočevića

Radio Titograd

25.11.2022, 14:56h

< 1 min

Pozivamo sve građane Crne Gore, pa i zlonamjerne manipulante iz DPS-a, da za sve aktivnosti koje su preduzete u vrijeme novog menadžmenta CEDIS-a, a za koje pretpostavljaju da su nezakonite, bez ustezanja pokrenu postupke pred nadležnim organima. Danas su iznijete najveće neistine od kada se DPS iz opozicionih klupa bavi CEDIS-om. Prije svega, plasirani podaci o broju zaposlenih su netačni. Takođe, tvrdnje o navodnoj ugroženosti elektrodistributivnog sistema iznijete su bez ijednog dokaza. Tužilaštvo koje se priziva u današnjem nastupu se bavi nabavkom i ugradnjom brojila, ali iz vremena kada je DPS postavljao kadrove u CEDIS-u, jer tu zaista ima posla za tužilačke organe. Vjerovatno je to i razlog za ovakve istupe DPS-a, jer ova partije neće više nikada nezakonito djelovati u ovoj kompaniji.

CEDIS funkcioniše u zakonskim okvirima i u teškim okolnostima globalne energetske krize uspijeva da, kao operator distributivnog sistema, obezbijedi redovno funkcionisanje i stabilno napajanje električnom energijom. Uprkos turbulencijama na tržištu, a imajući u vidu važnost nabavke brojila za obavljanje djelatnosti Kompanije, uspjeli smo da u okvirima koje propisuje relevantna regulativa obezbijedimo brojila od više dobavljača, što je jedinstven slučaj od kad CEDIS postoji.

Uvjereni smo da u Tužilaštvu ne mogu da nađu dovoljno vremena da obrade predmete koji pristižu kao plod višedecenijskih nepočinstava iz prethodnog perioda, te da imaju prečeg posla od postupanja po zlonamjernim, politikantskim i prije svega neistinitim navodima DPS-a.

 

Crnogorski elektrodistributivni sistem – CEDIS

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

29.11.2022. u 05:43h

Titogradske vijesti, top2

29.11.2022. u 05:40h

Titogradske vijesti, top2

29.11.2022. u 05:37h

Titogradske vijesti, top2

29.11.2022. u 05:33h

Skip to content