Zvicerov jatak ubio Vukotića?

Radio Titograd

19.09.2022, 14:03h

2 min

Holanđanin Jos Lajdakers (30), koji je policiji poznat pod nadimcima Holi i El Prezidente, prošle godine je krio vođu kavačkog klana u Turskoj, a sada mu pomogao da se riješi glavnog konkurenta, piše Alo.

Kako Alo navodi, pozivajući se na dobro obaviještene izvore, jatak odbjeglog Radoja Zvicera ubio je Jovicu Vukotića, vođu škaljarskog klana.

– Vukotić je izrešetan 8. septembra pred ženom i djetetom u Istanbulu, a sumnja se da je njegovu likvidaciju organizovao Holanđanin Jos Lajdakers. Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer navodno se uz pomoć Lajdakersa krio svojevremno u toj zemlji, koji mu je sada pomogao i da se riješi glavnog konkurenta – piše ovaj list.

Kako dalje navode, Vukotić je brutalno likvidiran u automobilu na auto-putu u Istanbulu, a tom prilikom za volanom je bio E. K. iz Bijelog Polja. Sumnja se da je riječ o glavnom logističaru “škaljaraca” i jataku Jovana Vukotića koji je od prošle godine bio u bjekstvu.

Međutim, kako dalje pišu, interesantna je informacija da u Turskoj jataka ima i Radoje Zvicer, vođa suprotstavljenog, kavačkog klana. Riječ je o Holanđaninu Josu Lajdakersu, koji je policiji poznat pod nadimcima Holi, Bole Jos i El Prezidente. Sumnja se da Lajdakers trenutno živi u Turskoj i da je upravo on krio Zvicera nakon njegovog bjesktva prošle godine.

– Postoji sumnja da je Zvicer upravo od Lajdakersa tražio pomoć da likvidira Vukotića, nakon što je otkrio da se ovaj krije u Turskoj. Lajdakersovi ljudi pratili su “škaljarca” i organizovali njegovu likvidaciju. Sumnja se da su oni bili logistika, a da je pucač došao iz Srbije – navodi izvor Aloa.

Inace, Holanđanina je državno tužilaštvo, prema navodima njihovog izvora, označilo kao glavnog kokainskog bosa u Evropi i ponudilo je nagradu od 75.000 dolara za svaku informaciju koja bi dovela do njegovog hapšenja.

– Svjetske službe su hakovanjem aplikacije Skaj saznale da se Lajdakers najprije skrivao u Dubaiju, ali se vjeruje da se potom preselio u Tursku i da sada odatle organizuje šverc velike količine droge u Evropu. Sudeći po presretnutim porukama, Zvicer je bio njegov glavni čovjek za šverc kokaina na Balkanu, a sve zajedničke poslove ugovarali su preko jednog muškarca sa Dorćola – navode izvori.

– Lajdakers već dugo ne živi u rodnoj Holandiji, ali on tamo i dalje ima veze i saradnike koji rade za njega. Sumnja se da je jedan od njih muškarac sa Zvezdare, koji je označen kao čovjek od povjerenja Holanđanina. Zvicer je preko njega stupao u kontakt sa El Prezidenteom, kako su zvali Lajdakersa. Kako su mediji pisali, Zvezdarac je ranije hapšen zbog sitnih krivičnih djela u Beogradu. Međutim, interesantna je činjenica da je krajem 2016. uhapšen upravo u Holandiji zbog trgovine drogom. Pisalo se i da ima lažna dokumenta izdata u BiH kojima putuje po Evropi i Južnoj Americi.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.09.2022. u 19:58h

Titogradske vijesti, top1

25.09.2022. u 19:07h

Titogradske vijesti, top2

25.09.2022. u 18:56h

Titogradske vijesti, top1

25.09.2022. u 18:14h

Skip to content