Zlatna šolja vrijedna 61.000 eura ukradena iz robne kuće u Tokiju

Radio Titograd

13.04.2024, 05:03h

< 1 min

Foto:Pixabay

 

Šolja za čaj vredna više od 10 miliona jena, što je oko 60.950 eura, ukradena je iz robne kuće u Tokiju nakon što je bila izložena u otključanoj kutiji. Šolja za čaj, napravljena od čistog 24-karatnog zlata, nestala je iz prodajnog objekta lanca „Takašimaja“, gdje je niz zlatnih predmeta bio izložen kao dio promotivnog događaja.

Ukradena šolja za čaj bila je jedan od najskupljih predmeta među više od 1.000 izloženih komada pribora za čaj, stonog pribora i artefakata, rekao je portparol tog maloprodajnog lanca.

„Bila je u otključanoj providnoj kutiji, tako da se lako mogla izvaditi kako bi kupci šolju izbliza pogledali.“

Na snimcima bezbjednosnih kamera vidi se muškarac kako šolju stavlja u svoju torbu prije nego što je pobjegao, prenose lokalni mediji.

Policijska istraga je u toku.

Planirano promotivno prikazivanje zlatnih predmeta će se nastaviti, ali će „Takašimaja“ podići stepen bezbjednosti, najavio je portparol.

Ovo je druga kriza sa kojom se posljednjih meseci suočavaju direktori poznatog prodajnog lanca. U decembru je uprava „Takašimaje“ ostala zatečena fijaskom božićnih kolača od 37 eura.

Mnoge tortice prekrivene jagodama, koje su bile u onlajn ponudi i za koje je planirano da budu besprekorno ukrašene, isporučene su kupcima tako unakažene da je prodavac bio primoran da se javno izvini i obeća povraćaj novca.

 

 

Izvor;RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

Skip to content