Živković: Partijska baza ključna snaga DPS-a, povećaćemo nivo odgovornosti na svim nivoima partije

Radio Titograd

08.12.2023, 12:13h

< 1 min

Foto:DPS

V.d. predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković na sinoćnjoj sjednici Opštinskog odbora u proširenom sastavu u Pljevljima govorio je o značaju predstojećih partijskih izbora koji će, po prvi put u Crnoj Gori, biti obavljeni neposrednim glasanjem članova.

U tom kontekstu, kako je saopšteno iz partije,  Živković je istakao da je takav način organizacije izbora najužeg partijskog rukovodstva “posljedica želje da članovi i aktivisti naše partije budu što više uključeni u proces donošenja odluka”.

“Mini-izborni štabovi i mjesni odbori, odnosno naša partijska baza, ključna su snaga Demokratske partije socijalista, i ti ljudi su najzaslužniji što nije uspio plan da se DPS slomi i svede na ispod 10 odsto podrške. Upravo zahvaljujući vama i ljudima poput vas širom Crne Gore, mi smo i na prethodnim parlamentarnim izborima ostvarili rezultat koji nam je omogućio da danas, kao partija, pojedinačno imamo najviše poslanika u Skupštini Crne Gore”, kazao je on.

Živković je dodao da je upravo zbog toga obaveza rukovodstva partije da članove i aktiviste “što više uključi u proces donošenja odluka i svakodnevni unutarpartijski život”.

,,Zato sada, po prvi put organizujemo neposredne izbore za predsjednika i potpredsjednike na kojima će svi članovi imati pravo glasa. Na taj način ćemo još bolje čuti vaš stav, i povećati odgovornost svih javnih predstavnika naše partije prema bazi. U narednom periodu odgovornost, na svim nivoima partije, mora biti na mnogo većem nivou, kako bi se na adekvatan način pripremili za promjene koje će uslijediti na političkoj sceni”, kazao je Živković.

Zaključio je konstatacijom da će predstojeći izbori još”jednom potvrditi snagu i jedinstvo Demokratske partije socijalista”.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 16:44h

Titogradske vijesti, top2,

15:49h

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 13:55h

Titogradske vijesti, top1

26.02.2024. u 13:47h

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 13:44h

Skip to content