Živković: Ne bavimo se populizmom, već želimo da vratimo ozbiljnost i odgovornost na političku scenu

Radio Titograd

19.05.2023, 20:05h

2 min

U programu koalicije “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada! – Danijel Živković”, sadržan je set mjera i konkretnih rješenja za ono što su nagomilani problemi i izazovi sa kojima se suočava Crna Gora – poručio je nosilac liste Danijel Živković.

Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista Danijel Živković kazao je da su prethodne dvije i po godine posvetili pažnju odbrani nacionalnih interesa, smijenili dvije vlade, konstatujući da to nije donijelo dobro Crnoj Gori.

Na predstavljanju programa koalicije “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada! – Danijel Živković”, Živković je kazao da Crnoj Gori mogu ponuditi konkretna rješenja za obnavljanje zemlje, koja je, kako kaže zaustavljena na procesu evropskih integracija, dok ekonomski stagnira.

– Sad vjerujemo da možemo ponuditi konkretna rješenja. Crna Gora je zaustavljena u procesu integracija, što je konstatovano i kroz izvještaje Evropske komisije. Jedan od ciljeva i mjera programa je da učinimo Crnu Goru prvom sljedećom članicom EU. Ne govorim to kao floskulu, već na bazi onoga što je znanje ljudi na našoj listi – poručio je Živković na konferenciji za medije na kojoj koalicija “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković” predstavlja izborni program.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je ekonomski zaustavljena i na sjeveru i na jugu, zbog čega je njihova lista donijela plan, kako bi spriječila bankrot, te loše ekonomske scenarije, a obezbijedila prisustvo investitora.

– Kroz dolazak investitora, jedino možemo pokrenuti novu ekonomsku vrijednost – istakao je Živković.

Lista koju prevodi, kako je rekao, ima pet doktora nauka, univerzitetske profesore, ljekare, magistre, poljoprivrednike koji zajedno mogu mnogo da ponude Crnoj Gori.

– Do povjerenja se dolazi trudom i radom, naučili smo greške – ne skrivamo ih i ne guramo pod tepih – istakao je Živković, pozivajući građane da dobro pogledaju njihovu ponudu 11. juna i dobro razmisle kome će dati povjerenje.

– Mi smo nakon tri godine došli do mogućnosti da pokrenemo pravac Crne Gore na kom je zastala. Ne bavimo se populizmom – bez ove koalicije nema stabilne Vlade, a bez stabilne vlade nema prosperiteta Crne Gore – izričit je Živković.

Poručio je da će odgovono voditi ekonomiju države.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.09.2023. u 19:22h

14.09.2023. u 16:57h

14.09.2023. u 16:57h

Skip to content