Zirojević: Postoji opcija da SD napusti Odbor za izbornu reformu

Radio Titograd

08.04.2024, 16:30h

< 1 min

Komentarišući najave DPS-a o nauštanju Odbora za sveobuhvatnu izboru reformu, poslanik SD-a Nikola Zirojević kaže da pitanje Šavnika mora biti riješeno kroz opšti politički konsezus.

Zirojević u razgovoru za Antenu M kaže da najava DPS-a o napuštanju Odbora treba da bude alarm za sve u Crnoj Gori.

“Treba uraditi sve da se zadrži funkcionisanje i stabilan rad odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva.Pitanje Šavnika može i mora biti riješeno jedino kroz opšti politički koncenzus svih činilaca, sa konačnim ciljem da se izabere nova lokalna uprava u Šavniku i naravno da Odbor za sveobuhvatnu izbornu reformu nastavi sa radom i funkcionisanjem u punom kapacitetu”, rekao je Zirojević.

Na pitanje da li će i SD napustiti Odbor za sveobuhvatnu izbornu reform, ukoliko se ne dođe do pravog rješenja, Zirojević odgovara:

“To je svakako jedna od opcija, konačnu odluku o tome ćemo donijeti na nadležnim partijskim organima. Još uvijek se nijesmo izjašnjavali o tome, da bi dali malo vremena da vidimo šta će se desiti.

Ukoliko ostane ovo na snazi, ukoliko ne bude želje za razgovorom i dogovorom, onda ćemo se i mi na adekvatan način odnijeti prema takvoj odluci”, zaključio je poslanik SD-a.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 18:51h

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 15:27h

Skip to content