Ženski protestni performans ispred prostorija GP URA u Podgorici

Radio Titograd

06.05.2023, 12:29h

< 1 min

Foto:CDM

Ekološki pokret Ecopatriotizam izveo je danas “Ženski protestni performans” ispred prostorija GP URA  u Podgorici. Članice pokreta su za pola sata prikupile dovoljnu količinu otpada iz Savinog potoka u Maslinama, koji se nalazi ispred kancelarije pomenute partije, saopšteno je iz tog Pokreta.

“Stanje na posjećenom terenu je poražavajuće, kako za crnogorsko društvo, tako i za prvu i jedinu ekološku državu na svijetu. Obale potoka su zatrpane otpadom koji se stopio sa zemljom i koji ljudska ruka, bez upotrebe mehanizacije, ne može da očisti a da se ne izlaže opasnosti”, navoi se u saopštenju.

Naglašava se da zloupotreba zelene boje u političke svrhe, bez konkretnih akcija i vidljivih rezultata je praksa kojoj se mora stati na kraj, jer takva toksična metodologija umanjuje povjerenje građana koji su važni svakog dana, a ne samo uoči predizborne kampanje.

“Poruka koju šalju ovim performansom je jasna- ukoliko se riječi i djela ne poklapaju i uklapaju u zdrave norme ponašanja u društvu onda je takva politika nadasve vulgarna”, zaključuje se u saopštenju.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.09.2023. u 19:22h

Skip to content