Zenka: Imamo otvorenu anticrnogorsku i antidržavotvornu politiku, nijesam optimista da su pred nama lijepi dani

Radio Titograd

26.10.2023, 11:16h

< 1 min

Foto:Gradska TV

Od nove Vlade očekujem sučeljavanje dvije dijametralno suprotne ideologije, gdje ćemo vidjeti koja od njih će da preovlada, kazao je predsjednik Demokratske unije Albanaca (DUA) Mehmed Zenka.

On je u emisiji “Znam da znaš” Gradske TV istakao da su ambicije mandatara Milojka Spajića velike u odnosu na realno stanje ekonomije u državi.

Crnu Goru, poručuje, očekuju izazovni dani od kojih će zavisiti budućnost države.

“Ne vidim da će tu biti neke harmonije politika koje će raditi na poboljšanju ekonomskog položaja građana, nego će se više ići ka tome čija će ideologija preovladavati, naročito poslije konstelacije nove vlade nakon godinu dana, kakav je i dogovor. Sagledavajući sve to, nijesam optimista da su pred nama lijepi dani”, navodi Zenka.

Naglašava da političke odluke određenih albanskih partija ne predstavljaju stav svih Albanaca u Crnoj Gori.

“Oni ulaze u aranžman koji ništa dobro ne sluti, izuzev što su albanski narod u Crnoj Gori postavili u nezavidan položaj. Stiče se utisak kao da su Albanci ti koji su izdali evropsku i evroatlantsku Crnu Goru, svoje partnere i one koji su bili uz njih u najtežim vremenima”, ocjenjuje Zenka.

O kakvim namjerama je riječ, kaže, svjedoči i to što u novoj Vladi neće biti Crnogoraca.

“Imamo otvorenu anticrnogorsku i antidržavotvornu politiku. Njima je cilj da odvoje manjine od politike koja je dovela do nezavisnosti države. Nažalost, uspjeli su u jednom dijelu”, navodi Zenka i dodaje da, ipak, građani ne treba da formiraju mišljenje o Albancima u Crnoj Gori na osnovu odluka dvije partije.

Gotovo 95 odsto Albanaca, kako zaključuje, podržava nezavisnost Crne Gore.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 16:44h

Titogradske vijesti, top2,

15:49h

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 13:55h

Titogradske vijesti, top1

26.02.2024. u 13:47h

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 13:44h

Skip to content