Zelenski: U Crnom moru flota ukrajinskih dronova; Kameron obećao stalnu vojnu podršku Britanije Kijevu

Radio Titograd

17.11.2023, 07:25h

< 1 min

Foto:Guliver

Ruske snage granatirale su kritičnu infrastrukturu u oblasti Herson na jugu Ukrajine. Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da su snage te zemlje preuzele inicijativu od Rusije u Crnom moru i primorale rusku pomorsku flotu da se povuče u istočnom dijelu mora. Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dejvid Kameron obećao je tokom posjete Kijevu stalnu vojnu pomoć. Sud u Sankt Peterburgu osudio je rusku umjetnicu Aleksandru Skočilenko na sedam godina zatvora zbog svjesnog širenja lažnih vijesti o ponašanju ruskih vojnika u Ukrajini.

Jedna osoba je poginula, a najmanje četiri su povrijeđene tokom ruskog granatiranja južne ukrajinske oblasti Herson, sopštio je lokalni guverner Oleksandar Prokudin.

Ukrajinske vlasti su takođe saopštile da je civilna infrastruktura u istočnom regionu Harkova oštećena raketama S-300, prenosi Rojters.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da su snage te zemlje preuzele inicijativu od Rusije u Crnom moru i primorale rusku pomorsku flotu da se povuče u istočnom dijelu mora.

“Prvi put u svijetu, u Crnom moru je počela da funkcioniše flota pomorskih dronova – ukrajinska“, napisao je Zelenski u aplikaciji za razmenu poruka Telegram.

Šef britanske diplomatije Dejvid Kameron obećao je tokom posete Kijevu, na sastanku s ukrajinskim predsjednikom, stalnu vojnu podršku i preusmjeravanje fokusa na Ukrajinu dok se sukob nastavlja na Bliskom istoku.

Aleksandru Skočilenko, rusku umjetnicu i muzičarku, sud u Sankt Peterburgu je osudio na sedam godina zatvora zbog svjesnog širenja lažnih vijesti o ponašanju ruskih vojnika u Ukrajini.

Skočilenko je 31. marta prošle godine u supermarketu, u svom rodnom gradu Sankt Peterburgu, zamijenila naljepnice sa cijenama sa papirićima na kojima je pozivala na prekid rata u Ukrajini i kritikovala vlast.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

05.12.2023. u 15:07h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2023. u 13:59h

Skip to content