Zelenski: Sirski ima kart blanš za kadrovske promjene u vojsci; Moskva: Uništeno 38 dronova iznad Krima

Radio Titograd

03.03.2024, 07:52h

2 min

Foto:Guliver

 

Predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da glavnokomandujući vojske Aleksandar Sirski ima “kart blanš” za sve kadrovske promjene. Ruske snage uništile su noćas 38 dronova iznad Krima, saopštila je Moskva.

Ministarstvo odbrane Rusije: Uništeno 38 dronova iznad Krima

Ruska vojska uništila je noćas 38 dronova Oružanih snaga Ukrajine iznad Krima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Prethodno je Ministarstvo saopštilo da su četiri ukrajinska drona uništena iznad Belgorodske oblasti i jedan iznad Lenjingradske oblasti, prenosi Interfaks.

Krimski most bio je zatvoren za saobraćaj na dva sata.

Zelenski: Sirski ima kart blanš za kadrovske promene u vojsci

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da glavnokomandujući Oružanih snaga Aleksandar Sirski ima “kart blanš” za sve kadrovske promjene u vojsci i štabovima.

Zelenski je u video obraćanju rekao da početkom sljedeće nedjelje, kada se Sirski vrati sa linije fronta, očekuje njegove konkretne predloge u vezi sa daljim promjenama u vojsci.

“Svakog dana komuniciram sa partnerima kako bismo dobili upravo ono što je potrebno. Svaki dan – vojni izvještaji. Svakodnevno su glavnokomandujući i komandanti na prvim linijama fronta, baš tamo gdje su potrebni. Glavnokomandujući ima kart blanš za kadrovske promjene u vojsci, u glavom štabu – bilo kakve promjene”, rekao je Zelenski.

Sirski je u subotu najavio kadrovske promjene među komandantima brigada čiji postupci, prema njegovim riječima, predstavljaju prijetnju po život i zdravlje podređenih.

U napadu Rusa pginulo sedam osoba

Sedam osoba poginulo je u u napadu ruske bespilotne letjelice na Odesu, saopštile su regionalne vlasti. Kako se navodi, ubijena je i trogodišnja djevojčica kao i žena zajedno sa njenom tromjesečnom bebom.

Stotinu ljudi evakuisano je iz zgrade u Sankt Peterburgu kada se dron srušio na nju. Nadležni navode da osim materijalne štete nije bilo povrijeđenih.

Dvije ukrajinske bespilotne letjelice oborene su iznad Lenjingradske i Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je na Diplomatskom forumu u Antaliji da će Moskva rasporediti dodatno oružje u novoformiranom moskovskom i lenjingradskom vojnom okrugu kao odgovor na ulazak Finske i Švedske u NATO.

Ruski mediji objavili su snimak internog razgovora između oficira Bundesvera. Njemačko ministarstvo odbrane potvrdilo je njegovu autentičnost, prenosi Dojče vele.

Predsjednik SAD Džozef Bajden napravio je novi lapsus. Pomiješao je, pred italijanskom premijerkom Đorđom Meloni, Gazu i Ukrajinu.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

15.04.2024. u 08:50h

Titogradske vijesti, top2,

07:31h

Titogradske vijesti, top2

15.04.2024. u 06:39h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

15.04.2024. u 05:37h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

15.04.2024. u 05:30h

Skip to content