Zelenski sa zapadnim partnerima jača vojsku; Rusi tvrde da su zauzeli novo strateško naselje u Donjecku

Radio Titograd

08.07.2024, 07:46h

< 1 min

Foto:Guliver

 

Moskva saopštava da je ruska vojska preuzela kontrolu nad strateškim mestom Čigari u Donjecku. Rusi navode da su uništili dva PVO sistema “patriot” u oblasti Odese, Ukrajina tvrdi da su u pitanju mamci. Povodom Dana Mornaričkih snaga Oružanih snaga Ukrajine Zelenski se u Odesi sastao sa ministrima iz Holandije i Britanije – dogovorena vojna pomoć, Kijevu novi “patriot”.

Šta se dešavalo juče

Volodimir Zelenski sastao se u Odesi sa novim ministrom odbrane i spoljnih poslova Holandije i ministrom odbrane Velike Britanije, povodom Dana Mornaričkih snaga Oružanih snaga Ukrajine.

Holandija će zajedno sa svojim partnerima obezbijediti Ukrajini dodatni PVO sistem “patriot”, saopštili su ministri odbrane i spoljnih poslova te zemlje.

Rusija saopštava da je uništila dva ukrajinska PVO sistema “patriot” i radarsku stanicu “žirafa” u oblasti Odese. Kijev tvrdi da su u pitanju lažni sistemi.

Na Pokrovskom pravcu u Donjeckoj oblasti, ukrajinski PVO lovci su oborili ruski “su-25”, objavila je ukrajinska vojska na Telegramu.

Navodi se da su obavještajci napali logistički centar u kojem su “ruski osvajači čuvali opremu za tenkove i municiju”.

Kijev je izvijestio da su obavještajci spalili skupu atomatizovanu rusku stanicu za ometanje “žitel”, a da se u udaru ukrajinskih dronova zapalilo veliko skladište municije u Voronješkoj oblasti.

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto najavio je za sljedeću sedmicu nove mirovne sastanke premijera Viktora Orbana, a političarima poručio da “vežu pojaseve”.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 13:28h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 13:03h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 12:53h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 12:46h

Skip to content