Zelenski: Ruske vazdušne bombe glavno oruđe terora; London tvrdi: Kinesko oružje za Moskvu

Radio Titograd

23.05.2024, 07:24h

2 min

Foto:Guliver

 

Načelnik vojno-civilne administracije Harkovske oblasti Vitalij Gančev tvrdi da su ruske snage oslobodile 49 naselja u toj oblasti i da se front sada širi na istočni deo. London ima dokaze da pomoć u obliku smrtonosnog oružja “već teče ili će stići iz Kine u Rusiju”, a zatim i na bojno polje u Ukrajini.

Gladkov: Ruska PVO presrela rakete iznad Belgoroda

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane presreli su nekoliko projektila u blizini grada Belgoroda nakon upozorenja o raketnom napadu, ali nema prijavljenih žrtava, rekao je regionalni gubernator Vjačeslav Gladkov.

U aplikaciji za razmjenu poruka Telegram, Gladkov je dodao da je u međuvremenu ukinuto upozorenje na napad.

Agencija RIA Novosti javila je da se serija eksplozija mogla čuti u Belgorodu nakon što su se oglasile sirene za upozorenje na raketni udar.

Zelenski: Ruske vazdušne bombe glavno oruđe terora i napredovanja okupacionih snaga

Najmanje 12 ljudi je ranjeno u ruskom vazdušnom udaru na Harkovsku oblast.

Načelnik vojno-civilne administracije Harkovske oblasti Vitalij Gančev saopštio je da su ruske snage oslobodile 49 naselja u toj oblasti.

Precizirao je da je pod kontrolom ruske vojske 300 kvadratnih kilometara, ali i da se front širi na istočni dio, pogranično područje sa sjevernim regionima Harkovske oblasti.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine navodi da ruske snage nastavljaju da napadaju skoro čitavu liniju fronta i da je većina borbenih okršaja trenutnio u pravcu Kupjanska.

Predsjednik Volodimir Zelenski ukazuje da su ruske vođene vazdušne bombe sada zapravo glavno oruđe terora i napredovanja okupacionih snaga.

Britanski ministar odbrane Grant Šaps tvrdi da američke i britanske vojne obavještajne službe imaju dokaze da pomoć u “obliku smrtonosnog oružja već teče ili će stići iz Kine u Rusiju”, a zatim i na bojno polje u Ukrajini.

Takođe, navodi da imaju dokaze da Rusija i Kina sarađuju u razvoju vojne opreme za upotrebu u Ukrajini.

Članica NATO-a osudile su Moskvu nakon što je predložila da se prekroje granice u Baltičkom moru.

Na pitanje da li postoji politički motiv u predlogu Ministarstva odbrane koji podrazumijeva promjenu morskih granica u Baltičkom moru, portparol Kremlja Dmitrij Peskov poručuje da “tu nema ništa političko”.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.06.2024. u 18:50h

Titogradske vijesti, top1

25.06.2024. u 14:01h

24.06.2024. u 17:34h

24.06.2024. u 17:34h

Skip to content