Zelenski ide u Veliku Britaniju; Britanski obavještajci: Malo vjerovatno da će Rusija pokušati juriš preko Dnjepra

Radio Titograd

08.02.2023, 10:46h

< 1 min

Foto: EPA – EFE

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski posjetiće Veliku Britaniju u srijedu kako bi se sastao s premijerom Rišijem Sunakom, saopštio je kabinet britanskog premijera.

Zelenski će posjetiti ukrajinske vojnike koji se trenutno obučavaju u Velikoj Britaniji, a obratiće se i britanskom parlamentu, navedeno je u saopštenju, prenosi Reuters.

“Posjeta predsjednika Zelenskog Ujedinjenom Kraljevstvu potvrda je hrabrosti, odlučnosti i borbe njegove zemlje, kao i potvrda neraskidivog prijateljstva između naše dvije zemlje”, poručio je Sunak.

Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva u svom najnovijem izvještaju piše da su se, otkako je Rusija povukla svoje snage sa zapadne obale Dnjepra, nastavili sukobi na mreži ostrva koji čine deltu Dnjepra.

Dalje navode da vjerovatno i Ukrajina i Rusija imaju za cilj zadržavanje prisutnosti u tim područjima kako bi kontrolisali pristup moru i na vrijeme zaustavili svaki pokušaj protivnika da pokrene veliki napad preko rijeke.

“Malo je vjerovatno da će Rusija pokušati juriš preko Dnjepra. To bi vjerovatno bilo izuzetno složeno i skupo”, navode britanski obavještajci.

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 10:31h

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 10:25h

Titogradske vijesti, top2, Uncategorized

28.03.2023. u 09:45h

Skip to content