Zelenski: Ako ne dobijemo pomoć SAD, moraćemo da se povlačimo; Snažni udari ruskih snaga na ukrajinske hidroelektrane

Radio Titograd

30.03.2024, 07:52h

< 1 min

Foto:Guliver

 

Volodimir Zelenski istakao je da će, ako Ukrajina ne dobije obećanu američku vojnu pomoć, njene snage morati da se povlače u “malim koracima“. U novim vazdušnim napadima ukrajinskih snaga na Belgorod poginula jedna osoba. Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Oleksandr Sirski upozorava na “napetu” situaciju na djelovima fronta, ističući da ruska vojska troši šest puta više municije od snaga Kijeva.

Napadi na ukrajinske hidroelektrane

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da će, ako Ukrajina ne dobije obećanu američku vojnu pomoć blokiranu sporovima u Kongresu, njene snage morati da se povlače u “malim koracima“.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Oleksandr Sirski upozorava na “napetu” situaciju na djelovima fronta, ističući da ruska vojska troši šest puta više municije od snaga Kijeva.

“Odbrambene snage sada izvršavaju zadatke duž cijele, ogromne, linije fronta, sa malo ili bez oružja i municije“, istakao je Sirski.

Ukrajinski operater električne mreže “Ukrenergo” naveo je da su novi napadi nanijeli veliku štetu proizvodnim i prenosnim energetskim postrojenjima, primoravajući Kijev da zaustavi izvoz struje i oslanja se na uvoz.

Sa druge strane, lokalne vlasti u Rusiji saopštile su da je jedna osoba poginula, dok su dvije povrijeđene kada se ukrajinski dron srušio na stambenu zgradu u Belgorodu.

Ministarstvo odbrane Rusije prethodno je navelo da su sistemi PVO oborili 15 projektila ukrajinskog višecjevnog raketnog sistema “vampir” iznad teritorije Belgorodske oblasti.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 20:55h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 19:40h

22.03.2024. u 19:24h

22.03.2024. u 19:24h

Skip to content