Zeković i Musić: Kneževića podvrgnuti poligrafskom testiranju

Radio Titograd

04.05.2022, 19:26h

< 1 min

Prema našim saznanjima policijski službenik Petar Knežević, starješina Protivterorističke jedinice, sjutra će dati iskaz pred ovlašćenim službenikom Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije u postupku provjere zakonite primjene policijskih ovlašćenja, kazali su Svetlana Pajović Musić i Aleksandar Saša Zeković.

Pozivaju ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina da pozovu policijskog službenika Kneževića da se podvrgne poligrafskom testiranju.

“Važno je da se poligraf za službenike Uprave policije koristi onda postoji sumnja da je navodno izvršeno krivično djelo u vezi sa vršenjem službene dužnosti. Tačno je da značaj poligrafa ne treba precjenjivati ali on ipak jeste pouzdana metoda detektovanja laži korisna za dalja policijska razjašnjavanja i istraživanja”, navode Zeković i Musić.

Bilo bi, kažu, korisno, zbog interesa javnosti, da tom ispitivanju prisustvuju i predstavnici drugih tijela za nadzor policije – institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore i Savjeta za građansku kontrolu rada policije kako bi se dodatno osnažio kredibilitet sprovedenih radnji jer su opštepoznate ocjene o nedovoljnoj autonomnosti, profesionalnosti i kapacitetima unutrašnje kontrole policije.

“Cijenimo važnim da se u ovoj situaciji sprovedu odredbe iz novog Zakona o unutrašnjim poslovima na kojoj su upravo insistirale nove vlasti.  lan 120. Zakona je primjenjiv u ovoj situaciji jer se policijski službenik na osnovu snimaka dovodi u navodnu vezu sa određenim kriminalnim strukturama pa je zato na okolnosti rada i obavljanja konkretnog policijskog posla, neophodno da se podvrgne poligrafskom testiranju”, saopštili su Zeković i Musić.

Izvor: CDM

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

06.07.2022. u 22:00h

Titogradske vijesti, top1

06.07.2022. u 21:51h

Skip to content