Zečević: Zbog usporivača i ograda Podgorica postala grad prepreka

Radio Titograd

25.04.2024, 10:43h

2 min

Foto:RTCG

 

Direktor JP “Putevi” Radoš Zečević kazao je da je zbog velikog broja usporivača i ograda Podgorica pretvorena u “grad prepreka”, ali da su primorani na to zbog nesavjesnih vozača. Istakao je da Glavni grad ima 25 voznih linija koje pokrivaju sa 46 autobusa i sedam kombija što nije dovoljno. Od septembra najavljuje nova vozila, a kaže da ćemo uskoro na podgoričkim ulicama vidjeti i električne autobuse.

Zečević je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” kazao da ograde i stubići koje se postavljaju u Glavnom gradu nijesu dobra poruka, ali da su na to prinuđeni. Tako je i sa usporivačima na putevima.

“Imamo veliki broj zahtjeva za postavljanje tih usporivača. Pretvorili smo grad u grad prepreka, to ljudima sa strane izgleda previše, i nama je, ali nemamo drugog izbora”, istakao je on.

Prošle sedmice Putevi su preuzeli četiri gradske linije 4,5,7 i 8 od preduzeća Alivodić. Zečević kaže da su zahtjevne, ali da preduzeće uspijeva da ih opsluži.

Kazao je da će Putevi kupiti 40 vozila, najprije kombije koji će pokrivati prigradska naselja, dok će autobusi pokrivati gradskih linija.

“Biće električnih vozila ubrzo na našim ulicama. Očekujem da ćemo školsku godinu dočekati sa izvjesnim brojem novih vozila”, kazao je on.

Istakao je da ima 25 gradskih linija koje se pokrivaju sa 46 autobusa i sedam kombija.

“To priznaćete nije dovoljno”, kazao je on.

Kazao je da je već pola planiranog budžeta potrošeno.

“Imamo oko 8,5 miliona eura budžet, već smo pola potrošili, a na jesen ćemo morati da radimo rebalans jer ćemo potrošiti sve. Mnogo se radi. Na primjer u Piperima smo planirali da asfaltiramo četiri kilometra, a na kraju ćemo izaći na osam kilometara, to se tako nametne”, kazao je on.

S obzirom na to da veliki broj usporivača nije vidno obilježen, Zečević kaže da nije lako regulisati ogromne gužve u Glavnom gradu, posebno da je otežano završiti projekte u centru grada.

On je kazao da je raspisan novi tender za Bulevar Veljka Vlahovića.

“Tenderska procedura će trajati nekoliko mjeseci, zatim i žallbe. Može se otprilike reći da izgradnja neće početi prije Nove godine”, kazao je Zečević.

Najavio je tender za kružni tok na raskrsnici Bulevara Svetog Petra Cetinjskog i Džordža Vašingtona.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

21.05.2024. u 07:33h

Titogradske vijesti, top1,

07:30h

Titogradske vijesti, top2

21.05.2024. u 06:17h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

21.05.2024. u 06:13h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

21.05.2024. u 06:11h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

21.05.2024. u 06:08h

Skip to content