Zečević: Grgiću, dok si još tu, žrtvuj se i smanji sebi platu da zaustavimo inflaciju

Radio Titograd

09.06.2024, 17:08h

< 1 min

“Pitam savjetnika predsjednika Crne Gore za ekonomiju, gospodina Grgića, šta bi se desilo da nije bilo programa Evropa Sad 1 i kako bi građani sa minimalnom platom od 250 eura mogli da prehrane svoje porodice”, naveo je u saopštenju poslanik Pokreta Evropa sad, Milan Zečević.

“Dok je inflacija na globalnom nivou (izazvana pandemijom i ratom u Ukrajini) destabilizovala svjetsku ekonomiju i dovela do povećanja cijena hrane u cijeloj Evropi, da li bi imali alternativu?

Primjenom programa Evropa Sad 2, kao što je bio i slučaj sa programom Evropa Sad 1, gospodine Grgiću, nema podiznja cijena, što znači da nema ni inflacije – jer se uvećava neto, a ne bruto zarada. Smatram da bi kao savjetnik predsjednika za ekonomska pitanja trebalo da znate da do inflacije dolazi upravo obrnutim procesom: neselektivnim podizanjem bruto zarada. Tako da je apsolutno jasno da su vaše analize na nivou politikanstva i jedan u nizu pokušaja da zbunite javnost”.

Zečević je rekao da se Program Evropa Sad 2 realizuje u punom kapacitetu.

“Program Evropa Sad 2 se realizuje u punom kapacitetu i sa ciljem da u novim ekonomskim uslovima koje stvaramo, zadržimo mlade ljude da ostanu i rade u Crnoj Gori, a ne da, kao do sad, idu u inostranstvo zbog boljih uslova za rad i većih zarada.

I na kraju, savjetniče predsjednika, ako mislite da je “spas” za našu državu da plate budu najniže u regionu, žrtvujte se i smanjite sebi plate da zaustavite inflaciju. Da ovog puta ne pominjemo toškove prekobrojnih delegacija, koje uz predsjednika obilaze sve meridijane bez nekog naročitog ekonomskog efekta” poručio je Zečević.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

13.06.2024. u 19:05h

Extra +, Titogradske vijesti, top2

13.06.2024. u 16:17h

06.06.2024. u 06:09h

06.06.2024. u 06:09h

Skip to content