ZBCG: Mugoša da saopšti ime ambasadora koji je navodno kupio odluku Apelacionog vijeća

Radio Titograd

15.02.2024, 17:00h

< 1 min

Današnjim iskazom pred Disciplinskim vijećem Suzana Mugoša je u potpunosti slagala crnogorsku javnost da ima dokaze kako je kupljena ukidajuća presuda u slučaju poznatom kao državni udar – kazali su iz koalicije Za budućnost Crne Gore.

Prije dvadesetak dana, kako dodaju, upravo je sutkinja Višeg suda u Podgorici na Odboru za politički sistem i pravosuđe tvrdila da je neki ambasador na crnogorskom primorju kupio presudu na Apelacionom sudu.

– Međutim, danas Suzana Mugoša nijednim slovom nije spomenula ime i prezime tog famoznog ambasadora koji je učestvovao u navodnoj kupovini presude, a da bude još gore, nije ponudila nikakav dokaz, već je priznala da ima određene indicije. Ovo je najbolji pokazatelj i kako je sudila u postupku za državni udar, na osnovu političkih indicija i lažnog svjedočkog iskaza Saše Sinđelića i konsultacija sa Vesnom Medenicom – kazali su iz ZBCG.

Smatraju da je tužno i pogubno za crnogorsko pravosuđe da “ovakva osoba i dalje bude sudija Višeg suda”.

– Koalicija ZBCG očekuje da Sudski savjet suspenduje Suzanu Mugošu, a nakon sprovedene istrage u tužilaštvu da je i razriješi sudske funkcije – poručili su u saopštenju.

Iz ove koalicije očekuju da Specijalno državno tužilaštvo podigne optužni akt protiv nje zbog, kako poručuju, davanja lažnog svjedočkog iskaza, u protivnom će oni podnijeti prijavu protiv nje, jer je, kako tvrde, današnjim iskazom pred Disciplinskim vijećem, ne samo unizila sudijsku funkciju, već i počinila krivično djelo.

– A pošto se Suzana Mugoša sve vrijeme kune u svoju čast i poštenje, pozivamo je da u ime te časti i poštenja, saopšti ime i prezime ambasadora koji je navodno kupio odluku Apelacionog vijeća. U protivnom, biće ista kao i njen svjedok saradnik Saša Sinđelić, jer se sličan sličnom raduje – ističu u ZBCG.

Izvor.Pobjeda

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top2

18.04.2024. u 19:09h

Skip to content