Zainteresovane kompanije obišle lokaciju dionice Mateševo – Andrijevica

Radio Titograd

29.05.2024, 09:54h

2 min

Foto: Monteput

Kompanije zainteresovane za izvođenje dionice Mateševo – Andrijevica, zajedno sa predstavnicima Monteputa i Ministarstva saobraćaja i pomorstva, obišle su lokaciju kojom će se prostirati dionica Mateševo-Andrijevica auto-puta Bar-Boljare, saopšteno je iz Monteputa.

Ovaj obilazak je, poručuju, još jednom potvrdio veliko interesovanje renomiranih međunarodnih kompanija za izvođenje ovog projekta, koji će biti finansiran iz EU fondova, kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i državnog budžeta.

“Tokom posjete, sve zainteresovane kompanije dobile su potrebna objašnjenja koja će im pomoći da se što kvalitetnije pripreme za učešće u aktuelnom postupku pretkvalifikacije, kao i u narednim fazama, vezano za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova prema tzv. Žutoj FIDIC knjizi, u skladu sa EBRD procedurama nabavki”, ističe se u saopštenju.

U Monetputu navodeda raduje činjenica da je u kratkom roku veliki broj međunarodnih kompanija izrazio interesovanje, što, uz obavezu poštovanja TEN-T standarda, EBRD pravila nabavki, te drugih važećih nacionalnih propisa i procedura u vezi sa implementacijom složenih građevinskih projekata, garantuje budući kvalitet, bezbjednost i dugotrajnost radova.

“Zahtjev za pretkvalifikaciju za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova prema tzv. Žutoj FIDIC knjizi, u skladu sa EBRD procedurama nabavki, objavljen je 24. aprila 2024. godine i otvoren je 60 dana. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane kompanije koje ispunjavaju propisane uslove da uzmu učešće i dostave svoje izraze interesovanja”, zaključuje se u saopštenju.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

13.06.2024. u 19:05h

Extra +, Titogradske vijesti, top2

13.06.2024. u 16:17h

11.06.2024. u 05:59h

11.06.2024. u 05:59h

Skip to content