Zaharova: Uvođenjem sankcija Rusiji, pritisak SAD na Srbiju neće prestati, već će se pojačati

Radio Titograd

13.03.2023, 21:09h

< 1 min

Foto:EPA/EFE

Srpski ministar privrede Rade Basta ima neko čudno razmišljanje, kada govori da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji, izjavila je portparolka ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

– Neki čudan stav: Amerika vrši pritisak na Srbiju, a srpski ministar poziva da se izađe sa stavom protiv Rusije. Možda bi bilo bolje da se srpski ministar odlučno izjasni protiv pritisaka na svoju zemlju? Rusija je, za razliku od SAD, uvijek poštovala Srbiju i njen narod. A poenta nije samo u istorijskoj istini, već u očiglednoj činjenici: uvođenjem sankcija Rusiji, pritisak SAD na Srbiju neće prestati, već će se samo pojačati –  napisala je Zaharova na telegramu.

Ministar Basta zatražio je danas u saopštenju da se Vlada Srbije hitno izjasni o uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji zbog, kako je naveo, agresije na Ukrajinu.

– Naša zemlja već plaća veliku cijenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji i to postaje neizdrživo. Ja kao ministar privrede da gledam koliki se pritisak vrši na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a da mi ćutimo, to ne mogu da prihvatim. Zato sam za uvođenje sankcija Rusiji, stojim uz predsjednika Vučića u odbrani državnih i nacionalnih interesa i imam apsolutno povjerenje u njega. Zato od Vlade Srbije i svih ministara tražim da se izjasne po ovom pitanju-  poručio je Basta.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 12:04h

Titogradske vijesti, top1,

11:38h

Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 11:02h

Skip to content