Za tužilaštvo “Nož i žica, Podgorica” nije govor mržnje

Radio Titograd

20.10.2023, 08:16h

< 1 min

Foto:CDM

Najmanje 40 navijača Fudbalskog kluba “Sutjeska” odgovaraće samo prekršajno jer je tužilaštvo ocijenilo da nema elemenata za pokretanje krivičnog postupka zbog nedoličnog pjevanja i uznemirujućeg pokliča: “Nož, žica, Podgorica”. Takvu odluku donijelo je Više državno tužilaštvo u Podgorici, pišu Vijesti.

Iz VDT-a su naveli da su nakon analize dokaza ocijenili da nema osnova za “preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo kojeg lica, za bilo koje krivično djelo, koje se goni po službenoj dužnosti”.

Više državno tužilaštvo u Podgorici, kako je saopšteno nakon utakmice, samoinicijativno je formiralo predmet nakon skandiranja navijačke grupe “Vojvode” i dalo nalog Upravi policije za prikupljanje potrebnih obavještenja i identifikaciji osoba, koje su nedolično skandirale.

“ Nakon što su tužilaštvu dostavljeni svi traženi podaci i dokazi, tužilaštvo je ocijenilo da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo kojeg lica za bilo koje krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti”, piše u odgovoru rukovoditeljke VDT-a Podgorica Lepe Medenice.

Tužioci su, na osnovu prikupljenih obavještenja i dokaza, kako navodi Medenica, zaključili da su u radnjama “više lica sadržani elementi prekršaja iz Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama”.

“Te je dat nalog policiji za podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka protiv identifikovanih lica” zaključili su iz VDT-a.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 12:13h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 11:54h

Titogradske vijesti, top2,

11:50h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 10:40h

Skip to content