Za Italiju glavni interes da Crna Gora ostane na evropskom putu

Radio Titograd

29.07.2022, 17:45h

< 1 min

Krivokapić – Marsela/ Foto: MVP

Za Italiju glavni interes je da Crna Gora ostane na evropskom putu, jedan je od zaključaka današnjeg sastanka ministra vanjskih poslova Ranka Krivokapića sa novoimenovanom ambasadorkom te zemlje Andreinom Marselom.

Uz osvrt na uspješno realizovanu posjetu Krivokapića Italiji, sagovornici su se saglasili da “dvije države nastavljaju sadržajnu saradnju i politički dijalog na visokom nivou”.

“Tokom susreta je istaknuto da je za Italiju glavni interes da Crna Gora ostane na evropskom putu, te da u tome imamo punu podršku italijanskih saveznika i prijatelja. U domenu bilateralne saradnje, ocijenjeno je da bi trebalo organizovati sastanak Mješovite komisije, u cilju povezivanja crnogorskih i italijanskih privrednika”, naveli su iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Zajednički je, kako se navodi, izražena spremnost da se intenziviraju aktivnosti na izgradnji drugog podmorskog kabla, čime će “Crna Gora postati energetski hub regiona”.

Sagovornici su ukazali i na značaj dodatnog avio-povezivanja Podgorice i Rima, te dogovorili nastavak komunikacije i aktivnosti u cilju realizacije pomenutih projekata.

“Krivokapić je prenio uvjerenje da će Italija iskoristiti momentum i biti snažnije prisutna na prostoru Zapadnog Balkana, uključujući Crnu Goru, imajući u vidu njihov politički i ekonomski značaj, kao i istorijske i kulturne veze naših zemalja”, zaključuju iz resora.

Izvor:CdM

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

12.08.2022. u 16:50h

Titogradske vijesti, top1

12.08.2022. u 16:28h

Titogradske vijesti, top2

12.08.2022. u 15:13h

Skip to content