YouTube Shorts omogućava editovanje i remiksovanje spotova

Radio Titograd

18.02.2024, 07:05h

< 1 min

Foto:Guliver

 

YouTube je predstavio novu funkciju koja korisnicima omogućava remiksovanje muzičkih spotova i njihovo pretvaranje u Shortse.

Nova funkcija omogućava podešavanja različitih parametara, od cijelog muzičkog videa do kreiranja nečega potpuno jedinstvenog. Ako ovo podsjeća na TikTok, razloga definitivno ima.

Kako bi se koristila nova funkcija, potrebno je dodirnuti dugme “remix” na muzičkom videu, nakon čega će biti ponuđene četiri opcije, Sound, Green Screen, Cut i Collab, s tim da je moguće izabrati samo jedno od njih. Alat Sound “vadi” zvuk i omogućava korisniku da ga koristi za vlastiti YouTube Short. To je veoma popularno na TikToku, a mnogi korisnici sinhronizuju pokrete usana sa raznim audio isječcima. Ovaj Sound alat je dostupan za svaki muzički video i većinu pjesama koje su automatski uploadovane na platformu.

Green Screen ide korak dalje i pretvara video u pozadinu, uz koju korisnik može plesati ili raditi nešto drugo. Alat Cut izrezuje samo klip od pet sekundi iz videa, što se potom može dodati u bilo koji Short.

Konačno, funkcija Collab kreira side-by-side video, a to je zapravo snimak korisnika postavljen uz originalni sadržaj. Iz YouTubea kažu da je ovo savršena opcija kada “vi i vaši prijatelji želite pokazati koreografiju uz originalnog izvođača”.

Funkcija je već dostupna u mobilnoj aplikaciji, iako možda nije stigla do svih korisnika.

Da biste provjerili, pokrenite aplikaciju, kliknite na muzički video i potražite opciju “remix”. Treba reći da su mnoge od ovih funkcija već dostupne kreatorima Shortsa, ali ne u jednom praktičnom tabu.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

14.04.2024. u 10:56h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 10:38h

Titogradske vijesti, top1

14.04.2024. u 09:53h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 07:57h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 07:54h

Skip to content