Vulin: samo onaj ko ništa ne zna o Srbiji tražiće da prizna Kosovo i uvede sankcije Rusiji

Radio Titograd

14.06.2022, 20:42h

< 1 min

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je danas da samo onaj ko o Srbiji ne zna ništa može tražiti od nje da uvede sankcije Rusiji i prizna nezavisnost Kosova.

„Tražiti od Srbije da uvede sankcije Rusiji i da prizna takozvano Kosovo, a sve u istoj rezoluciji, može samo neko ko o Srbiji ne zna ništa, ko je bahat ili ko je član Evropskog parlamenta ili sve troje”, naveo je Vulin u saopštenju komentarišući izvještaj Evropskog parlamenta o Srbiji.

On je poručio da ne razumije kako se od Srbije traži medijski pluralizam a istovremeno zahtijeva i zabrana medija čiji je osnovač Rusija i i ponovio da je vrijeme da Srbija proglasi političku neutralnost, odnosno odustane od evropskog puta.

“Ne znam ni kako da razumijem da se od Srbije traži više medijskog pluralizma i u isto vrijeme zahteva zabrana medija čiji su osnivači iz Rusije, jer vrše rusku propagandu, ali sam razumio da sve laži o Srbiji i predsjedniku Srbije, koje se svakog dana izgovaraju u medijima čiji osnivači dolaze iz zemalja Evropske unije, nisu predmet zabrinutosti”, naveo je ministar.

On je dodao da su “te laži lekovite kao ona laž, koja je poslužila da se počne pogrom na Kosovu i Metohiji 2004. godine, da su Srbi svojim psima natjerali šiptarsku djecu u Ibar ili kao ona laž da je Vučić određivao koga će da tuku u Glini ili laž da je držao Sarajevo na nišanu”.

Vulin kritikovao je danas izvještaj Evropskog parlamenta o Srbiji i ponovio da je vrijeme da Srbija proglasi političku neutralnost, odnosno odustane od evropskog puta.

Izvor:Dan

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

06.07.2022. u 22:00h

Titogradske vijesti, top1

06.07.2022. u 21:51h

24.06.2022. u 14:05h

24.06.2022. u 14:05h

Skip to content