Vuksanović sa Vičevićem: Položaj hrvatske zajednice zadovoljavajući, ali i dalje ima poteškoća

Radio Titograd

29.02.2024, 11:36h

< 1 min

Foto: HGD

 

Predsjednik Hrvatskoga građanskog društva Mirko Vičević primio je u službenu posjetu Adrijana Vuksanovića, predsjednika Hrvatske građanske inicijative i poslanika u Skupštini Crne Gore.

Vičević i Vuksanović sastali su se u Kotoru, u prostorijama Hrvatskoga građanskog društva, a tema razgovora odnosila se na trenutnu političku i društvenu situaciju u Crnoj Gori, s posebnim naglaskom na status hrvatskoga naroda, saopšteno je iz Hrvatskog građanskog društva.

S obzirom na dinamičnost političkih prilika u Crnoj Gori, ocijenili su kako se položaj hrvatske zajednice može smatrati zadovoljavajućim, ali da i dalje postoje teškoće u rješavanju određenih problema s kojima se ovdašnji Hrvati susreću.

Istakli su, navode, zadovoljstvo buđenjem nacionalne svijesti i jačanjem zajedništva hrvatskoga korpusa, što se najbolje potvrdilo prilikom nedavne proslave svetoga Tripuna i obilježavanja Dana hrvatskoga naroda u Crnoj Gori.

“Razgovaralo se i o očuvanju identiteta i bogate kulturne baštine koji su u fokusu rada Hrvatskoga građanskog društva, te Hrvatskome glasniku koji, u izdanju Društva, izlazi više od dvadeset godina.

Vičević je ovom prilikom Vuksanoviću poklonio monografiju priređenu u povodu dva desetljeća uspješnoga rada Hrvatskoga građanskog društva, a obojica su susret ocijenili plodonosnim, potvrdivši produbljivanje suradnje i zajedničko djelovanje na osnaživanju jedinstva hrvatskoga naroda u Crnoj Gori”, zaključuju u saopštenju.

 

 

Izvor:Portal Analitika

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top2

18.04.2024. u 19:09h

Skip to content