Vuković u Vašingtonu sa predstavnicima FAD-a i MCM-a

Radio Titograd

17.04.2024, 09:11h

< 1 min

Foto:MF

 

U okviru proljećnih sastanaka u Vašingtonu, tim Ministarstva finansija, na čelu sa ministrom Novicom Vukovićem, sastao se sa zamjenicom direktora Sektora za fiskalne poslove Međunarodnog monetarnog fond (Fiscal Affairs Department -FAD), Erom Danla-Norris i njenim saradnicima, saopšteno je iz MF-a.

“Tokom sastanka sagovornici su razmijenili mišljenja u vezi sa jačanjem mehanizma nadzora nad radom državnih preduzeća i dogovorili dalju saradnju u oblasti poreske politike i kontrole primjene poreskih propisa. Tom prilikom posebno je istaknut značaj unaprjeđenja procesa upravljanja javnim investicijama, uključujući uticaj javnih investicija na klimatske promjene i životnu sredinu”, kaže se u saopštenju.

Prvog dana posjete Vašingtonu, Vuković, sa saradnicima, susreo se i sa zamjenikom šefa Odjeljenja za monetarna i kapitalna tržišta MMF-a (Monetary and Capital Markets Department – MCM), Thordurom Jonassonom i Samerom Y. Saabom, ekspertom za finansijski sektor.

Na sastanku je, kako se ističe u saopštenju, istaknuto obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom u oblasti upravljanja javnim dugom i aktivnostima koje su realizovane u prethodnom periodu.

“Razgovaralo se i o budućoj saradnji i aktivnostima koje je potrebno sprovesti po pitanju izrade nove Strategije upravljanja javnim dugom, koja će biti bazirana na Fiskalnoj strategiji čija je izrada u toku. U skladu sa tim, predloženo je da MMF pruži podršku Ministarstvu finansija u izradi Srednjoročne startegije upravljanja javnim dugom, a sve u cilju kreiranja što transparentnijeg investicionog ambijenta Crne Gore”, stoji u saopštenju.

Predstavnici MCM-a posebno su podržali kadrovsko jačanje Direktorata za javni dug u Ministarstvu finansija, u cilju stvaranja preduslova za unaprjeđenje politike upravljanja javnim dugom i pripeme strateških dokumenata iz ove oblasti.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

Skip to content