Vuković: U prethodne četiri godine u Pipere uloženo preko milion eura

Radio Titograd

30.07.2022, 15:55h

3 min

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sa saradnicima posjetio je Rogame, Vukoviće, Drezgu i Donje Crnce, te tom prilikom podsjetio da je u prethodnom periodu na području Pipera uloženo preko milion eura i da su zahvaljujući tim ulaganja mještani dobili novu putnu infrastrukturu, vodovod i rasvjetu.

“Danas sam skupa sa saradnicima u radnoj posjeti Piperima, obilazimo različita sela u ovom dijelu Podgorice, trenutno smo u selu Donji Crnci, gdje su naše vrijedne kolege iz Puteva radili na unapređenju putne infrastrukture. Kada je putna infrastruktura u pitanju, u Piperima smo tokom četri godine uradili 15 km novih lokalnih saobraćajnica, za te namjene smo potrošili preko milion eura”, kazao je Vuković.

Uporedo sa tim na ovom prostoru su radile, kako kaže, kolege iz Komunalnih usluga, “tako da je skoro svaki zaseok u Piperima dobio gradsku rasvjetu”.

“Vodovod je riješio pitanje vodosnadbijevanja za više stotina domaćinstava, a naša Agencija za stanovanje izgradila je dva moderna sportska poligona, a sudeći prema reakcijama građana, koji su nas vrlo toplo i lijepo dočekali stanje u Piperima je neuporedivo bolje u odnosu na ono što je bilo prije. Nama je to izuzetno važno, posebno jer je ovo herojski kraj i Piperi su dali puno toga Crnoj Gori kroz istoriju. Jednako su važni zbog sadašnjosti i budućnosti, jer ljudi se vraćaju u Pipere i sve je više domaćinstava, poljoprivrednih gazdinstava, tako da mi pokušavamo da idemo u korak sa tim i da obezbijedimo ljudima sve ono što je potrebno kako bi na selu lijepo živjeli”, kazao je Vuković i zahvalio gradskim preduzećima na predanom radu, jer je zahvljajući tome umnogome unaprijeđen kvalitet života u Podgorici.

Direktor gradskog preduzeća “Putevi” Radenko Bulatović istakao je da će se nastaviti sa ulaganjima u putnu infrastrukturu na području Pipera.

“Glavni grad je u sanaciju putne infrastrukture u selu Donji Crnci, uložio preko 200.000 eura, gdje smo sanirali preko tri km. Na ovom potezu planirano je da se sanira još preko šest km saobraćajnica i da se uloži još oko 300.000 eura”, kazao je Bulatović.

Pored rekonstrukcije putne infrastrukture, kako se navodi, u toku su i radovi na uređenju sportskog poligona u Rogamima.

Direktor Agencije za stanovanje Vladimir Tomović kazao je da će se uređenjem ovog poligona značajno unaprijediti uslovi za rekreativno bavljenje sportom.

“Tokom ove godine izgradili smo već pet novih poligona, a preko 10 je rekonstruisano. Na sedam poligona je postavljena tartan podloga, a na jednom vještačka trava. Nastavljamo sa tim aktivnostima, kako bismo stvorili uslove za rekreativno bavljenje sportom za našu djecu, omladinu, a i nešto starije. Poligon u Rogamima je bio u lošem stanju, kompletna ograda se mijenja, radi se novi mobilijar. Biće postavljeni novi golovi i koševi, kao i zaštitne mreže. U zavisnosti od potreba naših sugrađana, ovaj poligon će moći da se koristi za potrebe fudbala, basketa ili košarke“, kazao je Tomović.

Iz Glavnog grada navode da su mještani istakli da im nova putna, ali i druga komunalna infrastruktura itekako olakšava svakodnevicu, te da se nadaju da će se nastaviti sa ulaganjima u Pipere.

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

14.08.2022. u 15:00h

Skip to content