Vuković: Spremni za izbore, ali je odlaganje dobra ideja

Radio Titograd

30.04.2022, 21:50h

< 1 min

Foto: Gradski portal

U prethodnom periodu je ova ideja, kaže, uživala podršku praktično svih partija koje su zastupljene u crnogorskom parlamentu.

“Problem je bio samo naći adekvatan termin. Kao što znate, nekome jedan datum ne odgovara, nekome ne. U principu mislim da ćemo se lako dogovoriti da je ideja dobra, jer ovo što sad imamo je i skupo i neracionalno i za posljedicu ima podizanje političkih tenzija u Crrnoj Gori svako malo. Mislim da bi za sve nas, kao političku zajednicu, bilo dobro da imamo jedan datum kada bi se svi izbori ili većina izbora u crnogorskim opština desila”, smatra Vuković.

Kada je riječ o Glavnog gradu, Vuković ističe da su spremni za izbore kao i da izborni proces neće uticati na način i dinamiku rada gradske uprave. Upitan da prokomentariše ocjenu dekana Fakulteta za državne u evropske studije Đorđija Blažića da se izbori u jednom danu i više opština mogu organizovati samo jedanput i da će svaki sljedeći biti problematičan, Vuković kaže da postoji rizik za to.

“Formiranje većine u nekom lokalnom parlamentu ne znači nužno da će ta većina ostati u tom formatu do kraja mandata. Hipotetički, moglo bi se desiti da se na neki srednji rok opet dogodi to mimoilaženje, kako kaže profesor Blažić”,kazao je Vuković.

Ipak, važno je napraviti prvi korak i sve normativno urediti, zaključuje Vuković.

 

Izvor:Portal Analitika

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

06.07.2022. u 22:00h

Titogradske vijesti, top1

06.07.2022. u 21:51h

Skip to content