Vuković Sekulović: Kriza vlasti u Glavnom gradu, URA će preispitati dalje učešće

Radio Titograd

28.05.2024, 20:38h

< 1 min

Odbornica GP URA u Skupštini Glavnog grada Milena Vuković Sekulović saopštila je da kriza vlasti u Podgorici postoji i najavila da će URA preispitati dalje učešće u radu opštinskog parlamenta.

“Mislim da javnost u Crnoj Gori treba da bude upoznata da kriza vlasti u Podgorici postoji i želim da pozovem gradonačelnicu Injac da se napokon uključi u politički dijalog, jer je ona zadužena da drži ovu parlamentarnu većinu na okupu”, kazala je Vuković Sekulović na sjednici Skupštine Glavnog grada.

“Ukoliko do toga ne dođe”, poručila je, “Građanski pokret URA će preispitati dalje učešće u ovom parlamentu”.

Podsjetimo, izvještaj o radu gradonačelnice Olivere Injac danas je dobio podršku odbornika gradskog parlamenta. Međutim, činjenica da za izvještaj nijesu glasali odbornici Pokreta za Podgoricu najavljuje početak raspada vladajuće većine u Skupštini Glavnog grada. Tim povodom oglasili su se i odbornici Demokratske partije socijalista, Pokreta Evropa sad i Socijaldemokrata.

Za izvještaj je glasalo 27 odbornika, dok su protiv glasala četiri odbornika. Uoči glasanja, šef Kluba odbornika DPS-a Andrija Klikovac zamolio predsjednicu Skupštine da glasanje odloži za danas, zbog partjskih obaveza koje je imala opozicija. Pošto nije postignut dogovor šefova odborničkih klubova, opozicija nije prisustvovala glasanju, osim odbornika Aleksandra Saše Zekovića (GI – 21. – Maj), koji je glasao za ovaj izvještaj.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.06.2024. u 18:50h

Titogradske vijesti, top1

25.06.2024. u 14:01h

07.06.2024. u 06:16h

07.06.2024. u 06:16h

Skip to content