Vuković: Povući Prijedlog rezolucije o Jasenovcu, u ovu Vladu ne bismo ušli ni da nam neko plati

Radio Titograd

19.05.2024, 13:25h

2 min

Crna Gora mora uraditi sve što je do nje kako bi dobila pozitivan IBAR, poručuje poslanik DPS-a Ivan Vuković.

On je na konferenciji za medije Kluba poslanika u holu Skupštine Crne Gore kazao da žele da upozore javnost zbog državno neodgovorne politike Vlade i trulih kompromisa kojima premijer Milojko Spajić pokušava da pacifikuje političke partnere Mandića i Kneževića, te da aktuelna većina slijedi interese režima Aleksandra Vučića.

“Zbog toga na mjesec dana od dobijanja IBAR-a, predlažu usvajanje rezolucije koja ruši dobrosusjedske odnose sa jednom od država članica EU i tako dovodi u pitanje proces evropske integracije Crne Gore.

Vladajuća većina u Crnoj Gori predlaže rezoluciju o Jasenovcu. Jeste ikad čuli nekoga u Crnoj Gori da negira to što se desilo u Jasenovcu? U Crnoj Gori ne polemiše niko sa istorijskim činjenicama”, kazao je Vuković.

Potpuno je jasno da ovo služi tome da se namiruju računi unutar vladajuće većine, ocijenio je Vuković.

“Služi tome da se isprovocira još oštrija reakcija Zagreba i da se Crna Gora zaustavi na putu EU i time se potvrdi Vučićeva izjava u Kotoru, da nijedna država Zapadnog Balkana neće ući u EU prije Ukrajine”, dodaje Vuković.

Zatražili su da se Prijedlog rezolucije o Jasenovcu povuče iz procedure.

“Vlada mora naći način da se odupre uticaju retrogradnih politika koje se kreiraju izvan granica države. Crna Gora ima istorijsku šansu koja nadilazi dnevnu politiku”, rekao je Vuković.

Komentarišući današnju izjavu Aleksandra Vučića, kaže da je to pitanje za ljude u Vladi, pošto su, kako navodi, dokazivali da su podnošenjem amandmana na Rezoluciju o Srebrenici postigli vanredni diplomatski uspjeh.

“Evo vidite kako izgledaju ti odnosi sa susjedima”, kazao je Vuković.

Vlada Crne Gore mora ostati fokusirana na crnogorske interese, ističe Vuković.

“Ne bismo ušli u ovu Vladu ni da nam neko plati, nego nas zanima da Crna Gora ne propusti priliku za evropske integracije”, kazao je Vuković.

Na linku ispod možete pogledati cijelu konferenciju: 

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 17:21h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 13:07h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 12:52h

Skip to content