Vujović: Novac građana za sadržaje od javnog interesa

Radio Titograd

08.12.2023, 12:56h

2 min

Foto: MKM

Ministarstvo kulture i medija (MKM) Crne Gore, u skladu sa svojim ciljevima podsticanja medijske raznolikosti i podrške kvalitetnim medijskim sadržajima, objavljuje Javni konkurs za finansiranje medijskih sadržaja u dnevnim i nedeljnim štampanim medijima i na internetskim publikacijama i finansiranje operativnih troškova različitih mehanizama samoregulacije u 2023. godini.

Cilj konkursa, kako je saopšteno iz reora, je podržati proizvodnju medijskih sadržaja od značaja za ostvarivanje javnog interesa.

“Ministarstvo će u 2023. godini finansirati projekte koji se fokusiraju na promociju kulturne raznolikosti, očuvanje tradicije i identiteta Crne Gore, evropske integracije, aktuelne društvene, političke i ekonomske teme, nauku, kulturu, umjetnost, obrazovanje, zaštitu prava manjinskih zajednica, djecu, sport, zaštitu životne sredine, zdravstvo, poljoprivredu, borbu protiv korupcije, podršku ranjivim kategorijama društva te promociju medijske pismenosti i profesionalizma”, pojasnili su iz resora.

Ukupan iznos sredstava podfonda za podršku produkciji medijskih sadržaja od javnog interesa je 416.882,83 eura, a za podršku samoregulaciji 23.116,16 eura.

Iz MKM su kazali da konkurs će biti otvoren 15 dana od objavljivanja na internet stranici Ministarstva kulture i medija (link) i trajaće do petka, 22. decembra 2023. godine.

Kako učestvovati na konkursu:

Dnevni i nedeljni štampani mediji te internetske publikacije mogu podnijeti prijavu putem elektronske pošte ili poštom, ukazuju iz resora.

Prijave treba da sadrže obrazac za učešće, finansijske iskaze, potvrdu o neblokiranju računa, i ostalu dokumentaciju propisanu Javnim konkursom.

Ministarstvo kulture i medija takođe podržava operativne troškove mehanizama samoregulacije.

“Mehanizmi samoregulacije koji ispunjavaju uslove mogu podnijeti zahtjev do isteka konkursa, 22. decembra 2023. godine. Drugi dio podfond 60 odsto od ukupnog iznosa čiju raspodjelu vrši Savjet Agencije za elektronske medije namijenjen je komercijalnim neprofitnim emiterima koji su registrovani i rade u Crnoj Gori”, pojasnili su.

Pravilnik za raspodjelu ovih sredstava donosi Agencija, a finansiraju se sadržaji od javnog interesa, propisani članom 20 Zakona o medijima.

“Novac iz budžeta je novac svih građama Crne Gore i njime će se finansirati sadržaji od javnog interesa”, poručuju iz MKM.

Pozivaju sve relevantne medijske aktere da iskoriste ovu priliku i doprinesu bogatstvu medijske scene Crne Gore.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom podnose se elektronskim putem, putem elektronske pošte na e-mail adresu: milica.nokovic@mku.gov.me ili poštom na adresu Ministarstva kulture i medija, Ul. Svetlane Jane Radević br.3 (81000, Podgorica).

Svi detalji mogu se pročitati na web stranici Ministarstva kulture i medija.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Video hit dana,

22:53h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 22:22h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 19:32h

Titogradske vijesti, top1

24.02.2024. u 19:25h

Skip to content