Vujović: Ključni cilj je da naša kuća – Crna Gora do kraja mandata naredne Vlade postane članica EU

Radio Titograd

26.05.2023, 13:42h

< 1 min

Foto:SDP

Naš ključni cilj je da naša kuća – Crna Gora do kraja mandata naredne Vlade okonča pregovarački proces i postane članica EU. Kao jedina partija koja ima trodecenijski kontinuitet zalaganja za EU usmjerićemo svu svoju političku energiju da do tog cilja dođemo, saopštio je generalni sekretar SDP i kandidat za poslanika na listi “SDP – Za našu kuću”, Ivan Vujović.

Kako je kazao, Crna Gora gubi milijarde eura pomoći iz evropskih fondova zbog blokiranja integracionog puta.

“To znači manje novca za razvoj, slabiji životni standard, slabije zdravstvo, školstvo, manje razvijenu poljoprivredu, manje šansi za mlade. Prethodne vlasti korupcijom a ove nove služeći tuđim interesima, doveli su do toga da je potpuno zaustavljen EU put zemlje. Ovih dana stižu ocjene iz Brisela da nas mogu prestići ratom razorena Ukrajina i Moldavija”, ocijenio je Vujović.

Nakon ovog posrtanja, ističe, jasan je plan za budućnost.

“Sa antievropskim snagama i sa antievropskom politikom ne može biti pomaka naprijed ka završetku pregovora sa EU”, navodi Vujović.

Takođe, dodaje, rješavanje institucionalna blokade, korjenite reforme i jačanje vladavine prava, te borba protiv korupcije i kriminala ključni su zadaci koje stoje pred Crnom Gorom. Ovo moraju biti prvi koraci nove vlasti jer put ka EU nema alternativu.

“Mi želimo našu kuću na Zapadu, u društvu demokratski i ekonomski najrazvijenijih zemalja a ne služenje tuđim interesima i povratak, razvoj po evropskim a ne balkanskim mjerilima”, zaključuje Vujović.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.09.2023. u 20:22h

Titogradske vijesti, top2

25.09.2023. u 19:22h

Titogradske vijesti, top2

25.09.2023. u 18:32h

Skip to content