Vujović: Budućnost je svijetla za nas, Crna Goro!

Radio Titograd

21.05.2024, 14:46h

< 1 min

Ministarka kulture i medija Tamara Vujović čestitala je 21. maj Dan nezavisnosti.

Čestitku prenosimo integralno:

“Svim građankama i građanima Crne Gore, želim srećan 21. maj, jedan od najvažnijih datuma u novijoj istoriji naše zemlje.

Proslavljamo ovaj dan sa ponosom, dok razmišljamo šta možemo da uradimo bolje i više da bi našu mladu demokratiju, koja je jedini pravi put, održali u pravom pravcu, kako bi stigli tamo gdje demokratska društva stižu kad jačaju sposobnost da sebe vide cijelovito i da sebe vide iskreno. Šta radimo kako treba, gdje griješimo?

Radimo da ispravimo nepravde i da pod našom zastavom svi budu jednaki, stvoreni jednaki, da svako ima priliku. A to podrazumijeva da poznajemo jedni druge, da poštujemo jedni druge i sve različitosti koje nas čine jedinstvenim.

Vjerujem da je na ovoj generaciji politačara i ovoj Vladi, u kojoj ponosno radim za dobrobit naše zemlje, dok stvaramo novu istoriju na evropskom putu, da kreiramo prave državničke politike koje će sve šire uključivati one koji su ranije bili isključeni, marginalizovani, diskriminisani.

Dok stvaramo nove vrijednosti na koje ćemo biti ponosni i dok kreiramo nove mogućnosti koje probuđuju naše potencijale – čuvajmo našu kulturnu baštinu i bogato kulturno nasleđe.

Ponosni na postignuto, srećni zbog onoga što slijedi! Budućnost je svijetla za nas, Crna Goro!”

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.06.2024. u 18:50h

Titogradske vijesti, top1

25.06.2024. u 14:01h

Skip to content