Vujović bila savjetnik za kulturu

Radio Titograd

21.10.2023, 11:04h

2 min

Foto: EU parlament/Evropska unija

Kandidatkinja za ministarku kulture i medija Tamara Vujović našla se na meti kritika zbog toga što njena struka nema veze sa budućim resorom. Međutim, kako je našem portalu potvrđeno, ona je tri godine bila angažovana kao savjetnik za kulturu u Opštini Herceg Novi gdje je vodila računa, i direktno učestvovala, u organizaciji brojnih festivala i kulturnih događaja u ovom gradu.

Vujović, koja je predstavnica Demokratske Crne Gore, bila je i poslanica u ranijem sazivu.

Interesantno je da su brojni ministri u ranijim vladama bili zaduženi za resore sa kojima, makar prema formalnom obrazovanju, nijesu imali dodirnih tačaka ali uprkos tome, najčešće u javnosti nijesu bili predmet kritika. Sjetimo se ministra zdravlja Kenana Hrapovića, koji je, recimo, kao ekonomista predvodio resor zdravstva.

Raniji ministar odbrane Predrag Bošković, ekonomista, bio je prije toga ministar rada i socijalnog staranja, prije toga ministar ekonomije, prosvjete, a u bivšoj zajedničkoj državi bio je i zamjenik ministra spoljnih poslova. Ivan Brajović je završio Građevinski fakultet – saobraćajni smjer, a jedno vrijeme bio je ministar unutrašnjih poslova.

Damir Šerović je diplomirao na finansijama, a bio je potom ministar prosvjete u Vladi Crne Gore. Uz to je Milica Pejanović Đurišić diplomirala na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore ali ono što pada u oči jeste da niko nije problematizovao što je jedno vrijeme bila ministar odbrane.

U novije vrijeme, ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ana Novaković Đurović, diplomirala je svojevremeno na međunarodnim odnosima.

Aktuelna ministarka kulture, Maša Vlaović, nestranačka je ličnost. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, smjer međunarodna ekonomija, a 2014. godine završila je osnovne studije na Fakultetu umjetnosti Univerziteta Donja Gorica.

Tamara Vujović, koja je završila Medicinski fakultet, i uspješan je ljekar, kandidat je Demokratske Crne Gore za novog mninistra kulture i medija. Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić predložen je za zamjenika premijera za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove, dok je Momo Koprivica, kandidat za potpredsjednika Vlade zadužen za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju. Demokrate su predložile Dragana Krapovića za ministra odbrane, dok je Boris Bogdanović kandidat za ministra unutrašnjih poslova.

Demokrate su kandidovale i Vladimira Martinovića za ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera.

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Video hit dana,

22:53h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 22:22h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 19:32h

Titogradske vijesti, top1

24.02.2024. u 19:25h

Skip to content