Vučurović tražio odlaganje Odbora, ali to se neće desiti

Radio Titograd

30.07.2022, 21:31h

< 1 min

Foto:PA

Počela je sjednica skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, na kojoj treba da budu utvrđeni prijedlozi kandidata za Sudski savjet.

Članovi Odbora biraće četiri člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika.

Na samom početku, predsjednik Odbora Momo Koprivica poručio je kako nema kvalifikovane većine za imenovanja u Sudskom savjetu.

“Nema dvotrećinske većine, neophodne za pravosudna imenovanja. U ovom trenutku nema ni tropetinske većine za imenovanja Sudskog savjeta, makar ne svih članova. Na kolegijumu, koji je održan danas, insistirao sam da se uloži dodatni napor da se dođe do dvotrećinske većine, ali mi je rečeno da se ne želi nastaviti dogovaranje, već da se sazove sjednica, pa šta bude”, poručio je Koprivica.

Jovan Vučurović (DF) tražio je da sjednica Odbora bude odložena za sjutra, samim tim jer večeras neće biti ni plenuma.

“Ne vidim koja je svrha da se ona večeras održava”, dodao je.

Miloš Nikolić (DPS) kazao je kako su iz te stranke protiv Vučurovićevog prijedloga i da žele da završe sjednicu Odbora večeras. Identičnog mišljenja bila je i Draginja Vuksanović-Stanković (SDP).

Boris Mugoša (SD) istakao je da sjutra ističe redovno zasijedanje, da su saslušanja kandidata završena, te da treba glasanje završiti večeras.

Milosava Paunović (SNP) na kraju je poručila kako, kada već nema razumijevanja prema situaciji, onda sjednica treba da se održi večeras.

“Svi smo doprinijeli da predsjednica završi tamo gdje je, prisitcima na nju, svakakvim izjavama i nepoštovanja diskusija i vremena. Ali neka se održi sjednica večeras, nije mi problem”, poručila je.

 

Izvor:Portal Analitika

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

14.08.2022. u 13:12h

Skip to content