Vučurović: Popis će biti 30. novembra, Picula pokazuje da nije prijatelj Crne Gore

Radio Titograd

03.11.2023, 20:20h

< 1 min

Nebitni su stavovi Tonina Picule o bilo čemu, pa i o popisu stanovnistva u Crnoj Gori, poručio je Jovan Vučurović, poslanik NSD.

On je reagujući na izjavu izvjestioca EP za Crnu Goru, Tonina Picule koji je kazao da je nedovoljno odlaganje popisa za mjesec dana, rekao da Picula “može biti interesantan kada je u pitanju njegova bliskost sa DPS i razlozi zbog kojih ovako poslušno slijedi politiku koja je u Crnoj Gori poražena i više se ne može povratiti.”

-Bivši režim, koji je iskljucivo prepoznat po kriminalu, korupciji i ekstremizmu, na ovaj način mogu podržavati samo oni koji imaju neku debelu korist od te grupacije. Taj odnos Picule, Bilčika i sličnih sa DPS-om bi mogao biti interesantan i nadležnim organima. Posebno što Picula ovakvim stavovima, osim bezobraznog miješanja u unutrašnje stvari, pokušava i da unese smutnju, otvoreno pokazujući da nije prijatelj Crne Gore- navodi Vučurović.

Kada je u pitanju popis, Vučurović smatra da aktuelna vlast pokazuje krajnje odgovoran odnos.

-Tako je popis odložen za 30. novembar kako bi se izašlo u susret opoziciji i njenim predlozima. Takođe, predsjednik skupštine i premijer su pokrenuli dijalog o ovom pitanju i sada se pojavljuje Picula koji pokušava da uruši čitavi proces. Nema više odlaganja popisa, on će se odrzati 30. novembra u potpuno demokratskim uslovima. A Picula bi već trebalo da se okrene politici u svojoj državi, ako ga i tamo bilo ko više pita za mišljenje- zaključuje Vučurović.

Izvor:Dan

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

19:55h

Titogradske vijesti, top2

03.12.2023. u 18:31h

Titogradske vijesti, top1

03.12.2023. u 18:02h

Skip to content