Vučićeve završne riječi, nakon usvajanja Rezolucije: “Jedina namjera ovoga je bila da se moralna i politička krivica stavi na jednu stranu, na jednu naciju”

Radio Titograd

23.05.2024, 19:52h

< 1 min

U završnoj riječi pred Generalnom skupštinom UN-a predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je ustvrdio da se nikada do sada nije desilo da jedna rezolucija o genocidu ne bude usvojena jednoglasno i da to govori o tome koliko podjela donosi ovaj tip rezolucije. Ne samo u regionu, rekao je Vučić, već i “ovdje gdje smo” i govori dovoljno o njenoj politizaciji.

Potom se osvrnuo na Crnu Goru ne pomenuvši je eksplicitno. Vučić je rekao da želi da se osvrne na one koji su ovdje pričali o doprinosu koji su dali rezoluciji , značajnim amandmanima.

“To je samo značajan doprinos većoj konfuziji i oni su samo željeli da sačuvaju svoj obraz tim amandamnima i da prevare neke članice po pitanju legalnosti”, naglasio je predsjednik Srbije.

Vučić je ponovio svoju tvrdnju da se ovdje radi o pokušaju okrivljavanja jednog naroda, jer su kako kaže svi okrivljeni “ili za zločin ili za masakar ili za genocid kako god da ga zovete već osuđeni i poslati u zatvor – svi. Jedina namjera ovoga je bila da se moralna i politička krivica stavi na jednu stranu, na jednu naciju, na narod Srbije i Republike Srpske i to je bila jedina namjera i da budem iskren kada govorimo o legtimitetu – propao je”, rekao je Vučić u završnoj riječi.

Govoreći o velikoj pobjedi usvajanjem rezolucije Vučič je rekao da oni koji su željeli da stigmatizuju srpski narod nijesu uspjeli i nikad neće uspjeti.

“Htjeli su da stave oznaku na naše čela i nijesu uspjeli i nikada neće uspjeti”.

Dodao je i da je “ponosan što je imao pravo da danas brani pravo male države da govori javno i glasno protiv moćnih i velikih”.

Izvor:antenam.net

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

18:49h

Titogradske vijesti, top2

22.06.2024. u 18:22h

Titogradske vijesti, top2

22.06.2024. u 17:00h

Titogradske vijesti, top2

22.06.2024. u 15:34h

Titogradske vijesti, top2

22.06.2024. u 14:00h

Skip to content