Vučić se obukao kao Čečen na sastanku sa savjetnikom Kadirova

Radio Titograd

15.11.2022, 11:53h

< 1 min

foto: Nova RS / – VUČIĆ SE OBUKAO KAO ČEČEN

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa savjetnikom čečenskog lidera Ramzana Kadirova i tom prilikom dobio vrlo interesantan poklon, prenosi Nova.rs.

Savjetnik Kadirova Turko Daudov na početku razgovora prenio je pozdrave iz Čečenije predsjedniku Srbije i, preko njega, cijelom srpskom narodu.

– Danas u svijetu postoji teška politička situacija, kada je Rusija došla u odbranu duhovnih, tradicionalnih i porodičnih vrijednosti, pokazala Zapadu odbacivanje vanzemaljske ideologije koju su oni nametnuli, možemo reći da je cio zapadni svijet ustao protiv nje. Ali, uprkos svim poteškoćama i ogromnom pritisku koji vrši Evropa, rukovodstvo i narod Srbije ne samo da se nisu suprotstavili, već su pokazali i svoju podršku Ruskoj Federaciji“, naveo je savjetnik Kadirova Turko Daudov, naveo je on i dodao:

– S tim u vezi, Ramzan Kadirov me je zamolio da vam lično izrazim poštovanje i prenesem da su vjekovni bratski odnosi između Rusije i Srbije još jednom pokazali svoju snagu, objavio je Turko Daudov.

Vučić je iskoristio priliku da se zahvali na tome što je ruski narod za nas bratski narod.

– Stoga se rusko-srpski odnosi ne mogu uništiti ni pod kakvim pritiskom, kazao je Vučić.

Na kraju sastanka nastala je zanimljiva fotografija gdje je Daudov uručio Vučiću nacionalnu burku i papaku.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

05:24h

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

22:43h

Titogradske vijesti, top1

28.11.2022. u 22:21h

Titogradske vijesti, top2

28.11.2022. u 20:41h

Skip to content